FOTOGALERIJA: Krka uzela bodove na Višnjiku 29.01.2017.

Zadar propustio dvadeset koševa prednosti

Košarkaši Zadra u 20. kolu ABA lige poraženi su na Višnjiku od Krke rezultatom 83-77. Zadar je u prvom poluvremenu imao i dvadeset koševa prednosti (35-15), da bi na odmor igrači Nevena Plantaka otišli sa plus 12 (46-34).

Nakon poluvremena dogodio se veliki pad u igri Zadra. Krka je smanjivala zaostatak, što je povećavalo nervozu u redovima zadarske momčadi. Krka prvi put odlazi na plus pet dvije minute prije kraja, da bi Zadar ubačajima Marinkovića i Mazalina izjednačio rezultat na 73-73.

U završnici su gosti imali više koncentracije, ali i sreće jer je Rebec ubacio dvije trice na isteku napada gotovo sa deset metara. Pridodao se raspoloženi Bunić i Zadar je ostao bez vrlo važnih bodova.

Goste je predvodio spomenuti Duško Bunić s 21 košem i stopostotnim šutom za dva (10/10), Rebec i Curry dodali su po 18 ubačaja.

Kod Zadrana, Ivan Marinković ubacio je 20 koševa uz 10 skokova, Lovro Mazalin dodao je 16 (7 skokova), a Boris Barać 15 koševa.

Marko Luković, igrač Krke:
-    Smatram da smo zasluženo pobijedili utakmicu, iako smo imali dosta uspona i padova. Čestitam svojim suigračima, već više puta ove sezone smo pokazali karakter, tako i večeras kad smo se vratili sa zaostatka od dvadesetak koševa. Pobjedu bih posvetio svom djedu, koji je trenutno teško bolestan i želim mu što brži oporavak.
Lovro Mazalin, igrač Zadra:
-    Teško je bilo što reći u ovom trenutku, kada sam još pun emocija od utakmice. Imali smo dvadeset koševa razlike i bili smo u dobrom ritmu. Nije mi jasno što se dogodilo u našim glavama u drugom poluvremenu. Imali smo previše grešaka, promašenih zicera, ja sam također napravio pogrešku kada nisam šutnuo otvorenu tricu u završnici, a najviše su nas dotukle dvije dalekometne trice Rebeca. Ovo je težak poraz za nas, ali ništa još nije izgubljeno. Imamo još dosta utakmica u kojima se moramo iskupiti za dosadašnje poraze.
Dejan Mihevc, trener Krke
-    Svaka čast mojim igračima koji su odigrali ovu, psihološki tešku utakmicu za obje momčadi, na visokom nivou i vratili se nakon lošeg otvaranja . Najvažnije da smo nakon zaostatka od dvadeset koševa i dalje vjerovali da možemo pobijediti. Znali smo da su obrana i kontrola skoka ključni protiv Zadra, to smo uspjeli postići, a onda smo dobili i samopouzdanje u napadu. Smatram da smo odigrali dobru utakmicu i zasluženo pobijedili.
Neven Plantak, trener Zadra
-    Ušli smo dobro u utakmicu, ali smo odmah nakon izmjena doživjeli pad u igri. To nam se nažalost događa često i imamo neobjašnjive amplitude u igri. Mi smo igrali s kraćom rotacijom od 8 igrača, bili smo u dobrom ritmu i nisam htio previše rotirati jer nam se to osvetilo u Šibeniku. Sve u svemu, zaslužena pobjeda Krke. Što se nas tiče, smatram da se nešto mora promijeniti. Igrače je teško mijenjati, jer je prijelazni rok završen, ali neću ništa prejudicirati prije sastanka s direktorom i sportskim direktorom.

 

 

 

KK Zadar- KK Krka 77-83 (30-15, 16-19, 15-20, 16-29) Zadar - Dvorana Krešimira Ćosića, gledatelja: 2000; Suci: Milija Vojinović, Dragan Nešković i Igor Mitroski; KK Zadar: Bašić 2, Vladović 8 (5as), Jelenković, Krajina Georgiev, Špaleta, Marinković 20 (10 sk), Barać 15, Ramljak 7 (7sk, 5 as), Kovačević 9, Mazalin 16 (7 sk), Franke; KK Krka: Rebec 18, Curry 18, Kastrati 2, Rojc 2, Jukić 2, Dimec, Čebular 8, Ritlop, Bunić 21 (šut 10/10), Elliott 4, Luković 8
Galerija: Zadar - Krka 77-83

Sponzori