Franke i Georgiev zadovoljni dolaskom u Zadar 17.01.2017.

Debitiraju u srijedu protiv Kvarnera

Košarkaški klub Zadar predstavio je dvojicu pojačanja, nizozemskog reprezentativca Yannicka Frankea i bugarskog reprezentativca Aleksandra Yaneva Georgieva koji bi u zadarskom dresu trebali debitirati u srijedu protiv Kvarnera, u utakmici 14. kola A-1 lige hrvatskog prvenstva. 

Mladi, 20-godišnji nizozemski reprezentativac Franke u Zadar je stigao iz grčkog AEK-a. Sa Zadrom je dogovorio suradnju na dvije i pol godine, igra na poziciji beka šutera, a dobro se snalazi i na poziciji organizatora igre...

- Više volim igrati na poziciji 'dvojke', točnije beka šutera, ali jednako sam snalažljiv i kako playmaker. Igrat ću tamo gdje trener procijeni da je u tom trenutku potrebno. Odradili smo već jedan trening, upoznao sam se sa suigračima i stekao dojam da ću se brzo prilagoditi.

Bugarski reprezentativac, 203 cm visoki Aleksandar Yanev Georgiev igra na poziciji krilnog centra, a sa Zadrom je dogovorio suradnju do kraja sezone...

- Počašćen sam što sam došao u Zadar. Znam puno o klupskoj povijesti, dosta sam saznao i od suigrača iz reprezentacije Dejana Ivanova koji je svojedobno igrao u ovom klubu. Poznata mi je vjernost zadarskih navijača i njihova zaljubljenost u košarku, znam da stvaraju vrhunski ugođaj, a to je ono što treba svakog ekipi, pravi šesti igrač. Vidio sam da imamo dobru i mladu momčad, uvjeren sam da možemo biti vrlo dobar tim, ja sam tu da pomognem svojim iskustvom i borbenošću.

Za utakmicu A-1 lige protiv Kvarnera trener Neven Plantak na raspolaganju ima sve igrače, osim Marka Jurice koji je i dalje izvan momčadi zbog ozljede koljena...

- Lovre Bašić se vratio treninzima, Maj Kovačević je od utakmice u Skopju s nama, a sutra pravo nastupa imaju i novopridošli igrači Georgiev i Franke. Za domaće prvenstvo na raspolaganju nam je i Ramljak. Sve u svemu, dobili smo na širini, konkurencija je u ekipi veća, treninzi će biti znatno kvalitetniji. Nadam se da će se dečki što prije uklopiti i pohvatati naše akcije i taktičke zamisli, jer nas samo u razdoblju od 29. siječnja do 19. veljače očekuje čak osam utakmica, kazao je Plantak koji je najavio kako će već protiv Kvarnera koristiti obojicu novopridošlih igrača.

- Minutaža će im ovisiti o njihovoj reakciji, ali i o stanju na semaforu. Protiv Riječana moramo u susret ući angažirano i borbeno, ako to izostane možemo imati problema s bilo kim, zaključio je Plantak.

Utakmica Zadar - Kvarner na rasporedu je u srijedu 18. siječnja s početkom u 18 sati. 

 

Sponzori