Maksimalno borbeno protiv snažnog protivnika 25.12.2016.

Na Višnjik u ponedjeljak stiže Budućnost

Košarkaši Zadra u 15. kolu ABA lige u ponedjeljak od 18 sati na Višnjiku dočekuju momčad Budućnosti...

- Riječ je o momčadi koja, po meni, spada među tri najbolje ABA-ligaške ekipe po rosteru. Oni su snažna i agresivna, dobro posložena ekipa. Na domaćem terenu nikome ne priznamo da je bolji od nas, ali je sigurno da će biti iznimno teško doći do pobjede. Trebamo igrati maksimalno čvrsto u obrani i mudro u napadu, držati se svojih principa i tada možemo parirati svakome - najavio je krilni igrač Zadra Ivan Vraneš.  

Zadarski strateg Neven Plantak istaknuo je da je teško zadržati svježinu u ovako teškom rasporedu, s malim brojem igrača u rotaciji...

- Situacija je takva kakva je, imamo velik broj utakmica i mali broj igrača u rotaciji, stoga treba biti realan kada gledamo roster ove momčadi. Naravno da ćemo se boriti i naravno da ćemo dati sve od sebe. Međutim, treba reći da će to biti naša četvrta utakmica u jedanaest dana sa skraćenom rotacijom u momčadi, dok je Budućnost imala pauzu u Eurokupu i pripremala se isključivo za nas. Oni su individualno ponajbolja momčad lige i neće nam biti lako. Vanjska linija im je odlična, ali isto tako imaju i sjajnu centarsku liniju te im je zaista teško pronaći slabu točku. Dat ćemo sve od sebe da im se suprotstavimo na ravnopravan način, ali će dosta toga ovisiti o našem energetskom stanju - poručio je Plantak. 

 

Sponzori