Motiva nam neće nedostajati 19.12.2016.

Cedevita u najjačem sastavu, Zadar bez trojice

Košarkaši Zadra u 12. kolu A-1 lige hrvatskog prvenstva u utorak od 19 sati gostuju u Zagrebu kod Cedevite.

Košarkaši Zadra večeras od 19 sati gostuju kod Cedevite u sklopu 12. kola A-1 lige hrvatskog prvenstva. Momčad kreće na put bez ozlijeđenih Lovre Bašića i Marka Jurice.
Utakmicu najavljuje trener Zadra Neven Plantak:
- Nemamo vremena za odmor. Svaka dva tri dana je utakmica. Cedevita će nastupiti u najjačem sastavu kojeg smije i može koristiti. Očekujem da će oni ići maksimalno angažirano jer im je pauza u Eurokupu i nemaju razloga za odmaranje ključnih igrača. Cedevita ima širok roster, čak 23 registrirana igrača. Donekle im možemo parirati kolektivnom obranom i s malo više pameti u napadu. Nadam se da ćemo pružiti dostojan otpor. Nama nedostaje deveti igrač u rotaciji, no ni Bašić ni Jurica nisu spremni, a ni Ramljak nam nema pravo nastupa u domaćem prvenstvu.
Mislav Brzoja nerado se sjeća teškog poraza od Cedevite u ABA ligi, jednog od najtežih u povijesti kluba (120-62).
- Ne smijemo se osvrtati na ono što je bilo. Dobro se sjećamo kako je završila ta utakmica. Motiva nam neće nedostajati. Pozivam naše navijače u Zagrebu da nas dođu podržati, kazao je Brzoja.

Momčad je i dalje oslabljena, jer su na put opet krenuli bez ozlijeđenih Lovre Bašića i Marka Jurice... 

- Nemamo puno vremena za odmor. Svaka dva, tri dana je nova utakmica, a ni raspored nam ne ide na ruku. Očekujemo da će Cedevita nastupiti u najjačem mogućem sastavu. Sigurno je da će oni ići maksimalno angažirano jer im je pauza u Eurokupu i nemaju razloga za odmaranje ključnih igrača, kaže trener Zadra Neven Plantak te dodaje da je vrlo teško pronaći slabe točke u momčadi Cedevite... 

- Što reći o njima? Cedevita ima širok roster, čak 23 registrirana igrača. Donekle im možemo parirati kolektivnom obranom i trebamo igrati dosta pametnije u napadu. Nama nedostaje deveti igrač u rotaciji, no ni Bašić ni Jurica još nisu spremni, a ni Ramljak nam nema pravo nastupa u domaćem prvenstvu tako da ćemo imati skraćenu rotaciju. Pred nama je zahtjevan ogled i nadam se da ćemo pružiti dostojan otpor

Branič Zadra Mislav Brzoja također je svjestan da njega i suigrače očekuje težak zadatak u Domu sportova. Zadar će biti posebno motiviran iskupiti se zbog nedavnog teškog ABA-ligaškog poraza u Zagrebu od istog protivnika (120-62).

- Dobro se sjećamo kako je završila ta utakmica, ali nema se smisla osvrtati na ono što je iza nas. Motiva nam zasigurno neće nedostajati. Pozivam naše navijače u Zagrebu da nas dođu podržati. Vjerujem da ih zalaganjem nećemo razočarati, poručio je Brzoja.

 

Sponzori