Vladović: Pobjedom vratiti samopouzdanje pred Cibonu 24.11.2016.

Zadar u petak dočekuje Vrijednosnice Osijek

Košarkaši Zadra u 8. kolu A-1 lige hrvatskog prvenstva ugostit će momčad Vrijednosnica iz Osijeka. Utakmica se igra na Višnjiku u petak od 19 sati...

Oni su jedna kvalitetna ekipa i zasigurno dolaze u Zadar da bi pokušali iznenaditi. Što se tiče nas, svjesni smo uloge favorita, ali već se pokazalo da je hrvatsko prvenstvo dosta izjednačeno i morat ćemo uložiti maksimalan trud. Iza nas je jedan turbulentan tjedan, sve to sada trebamo ostaviti po strani i pokušati odigrati dobru utakmicu. Moramo vratiti samopouzdanje, a najbolji lijek za to je pobjeda - kaže kapetan Jakov Vladović. 

Ubrzani ritam utakmica neće niti ovaj vikend ići Zadranima na ruku, jer ih već u nedjelju očekuje gostovanje kod Cibone u hrvatskom derbiju u 11. kola ABA lige.

Cibona je također u svojevrsnoj krizi igre i rezultata. Imaju i oni svoje probleme, ali o njima možemo razmišljati tek po završetku utakmice s Osijekom. Idemo utakmicu po utakmicu, upišimo mi prvo pobjedu nad Vrijednosnicama, pa ćemo onda konkretnije razmišljati o Ciboni - poručio je kapetan Zadra.

Nasljednik Ante Matulovića na mjestu prvog trenera još nije poznat, pa će utakmicu u petak najvjerojatnije voditi njegovi dosadašnji pomoćnici Franko Sterle i Samir Žuža...

Situacija nije idealna, ali mi smo profesionalci i dajemo svoj maksimalan doprinos na treninzima, a tako će biti i na utakmici. Dok ne saznamo ime novog trenera, članovi našeg stručnog stožera Sterle, Žuža i Šango drži stvari pod kontrolom. Treniramo normalno i čekamo vijesti - zaključio je Vladović.

Dodajmo i informaciju kako branič Zadra Maj Kovačević do kraja ove kalendarske godine odlazi na posudbu u slovensku momčad Helios Suns iz Domžala. Podsjetimo, Hrvatski košarkaški savez nije odobrio registraciju Kovačevića za KK Zadar zbog pritisaka iz FIBA-e. 

Sponzori