Brzoja: Moramo nametnuti svoj ritam 05.11.2016.

Zadar u nedjelju gost Jollya

Pred košarkašima Zadra dvoboj je 5. kola A-1 lige. Igrači Ante Matulovića u nedjelju 6. studenoga (od 17 sati) gostuju kod šibenskog Jollyja...

- Ekipa Jollyja je iznimno kvalitetan protivnik s iskusnim igračima i odličnim trenerom Velićem te nam neće biti nimalo lako u predstojećoj utakmici. Mi nemamo previše kalkulacija, igrat ćemo maksimalno ozbiljno i pokušati ostvariti pobjedu koja nam je itekako važna. Svjesni smo da će dvoboj s Jollyjem biti izuzetno zahtjevan, ali uz maksimalnu borbenost i angažman nastojat ćemo pobijediti, poručio je trener Zadra Ante Matulović. 

Kod ekipe Jollyja posebno se ističu američki razigravač igre Duanne Scott i vrlo opasni šuter Josip Bilinovac, a pod košem je iskusni trojac dobro poznat zadarskoj publici - Šime Špralja, Jozo Brkić i Ivan Novačić...

- To je jedna momčad koja može biti vrlo opasna gotovo svim protivnicima. Što se tiče nas, ekipa Zadra je stabilna, igrači komuniciraju međusobno i svi se slažemo da 90 poena koje primamo u prosjeku po utakmici nije dobro. Trebamo poboljšati određene stvari u obrani te se nadam da će to biti vidljivo već u ogledu protiv Jollyja. Nikakve euforije nije bilo ni nakon pet pobjeda u nizu, pa tako nije ni velik psihološki pad nakon tri uzastopna poraza.

Igrač Zadra Mislav Brzoja poručio je kako se treba što prije treba zaboraviti na poraz protiv Igokee i okrenuti se idućem suparniku - Jollyju. 

- Ne smijemo negativno razmišljati, znamo kakva je situacija ovdje i da igramo uglavnom sa 6, 7 igrača ali moramo računati na energiju mladih igrača. Nadam se da ćemo je dobiti već u ogledu s Jollyjem. Uoči sezone igrali smo dvije pripremne utakmice protiv njih i znamo da su jedna čvrsta ekipa, koja je u međuvremenu dobila i nekoliko pojačanja. Mi ćemo pokušati nametnuti naš ritam, igrati našu košarku i pokušati zabiti što više laganih poena.

Brzoja je u Zadar stigao nakon NCAA karijere u Americi. Za sada je zadovoljan prilagodbom europskoj košarci...

- Da, izuzetno se dobro osjećam. Naša ekipa izgleda dobro, mlada je i polivalentna. Nakon američke sveučilišne košarke, zadovoljan sam kako sam se prilagodio europskoj košarci. Trener mi daje potpunu slobodu i ovaj stil igre mi odgovara, tako da mogu reći kako uživam u Zadru. Vjerujem da ćemo postizati još bolje rezultate u nastavku sezone i onda će taj užitak postati još veći.

Izravan prijenos utakmice može se pogledati na HTV-u 2.

Sponzori