Puni optimizma u dalmatinski derbi 30.10.2016.

Zadar dočekuje momčad Splita

Nakon ABA-ligaškog gostovanja kod Krke, košarkaši Zadra vraćaju se obvezama u domaćem prvenstvu. U sklopu 4. kola A-1 lige u ponedjeljak od 19 sati u dvorani "Krešimir Ćosić" u dalmatinskom derbiju dočekuju momčad Splita.

- Neće to biti nimalo lagana utakmica, pogotovo s obzirom na veliku energetsku potrošnju iskazanu u utakmici protiv Krke i naporno putovanje koje smo imali. U svakom slučaju utakmici pristupamo vrlo ozbiljno, uvjeren sam da će svi igrači odigrati na svom maksimumu i pokušat ćemo sve da bez većih trzavica stignemo do pobjede. U dobroj smo formi i unatoč zahtjevnom ritmu energetski dobro stojimo - kazao je trener Zadra Ante Matulović.

Momčadi Splita ne nedostaje iskustva na parketu. Od veterana tu su poznata košarkaška imena - Srđan Subotić, Toni Dijan, Mateo Kedžo, Damir Rančić, a mlađu gardu predvodi nekadašnji igrač Zadra Henrik Širko.

- Imaju dosta iskusnih, ali isto tako imaju i mladih igrača. Dobro su posloženi i ako im se dopusti mogu biti opasni. Ipak, ako individualno i kolektivno pristupimo prema dogovoru, smatram da ne bi trebalo biti problema. Nadam se da ćemo, uz pozitivan razvoj rezultata, uspjeti odmoriti nositelje igre i minutažu dati mlađima. Mi i dalje nastavljamo u ritmu od dvije utakmice tjedno. Već u četvrtak na rasporedu je vrlo teška utakmica protiv Igokee. Mi ćemo napraviti sve da u dvije iduće domaće utakmice, protiv Splita i Igokee, s terena odemo kao pobjednici.

Zanimljivo kako je sadašnji trener Zadra u igračkoj karijeri nosio i zadarski i splitski dres.

- Bilo je krasnih trenutaka u oba kluba za vrijeme mojih igračkih dana, davao sam sve od sebe u oba dresa. Ali to je sada prošlost, danas kao trener Zadra imam samo jedan cilj - ostvarivati dobre rezultate sa svojom momčadi - zaključio je Matulović.

Na oprez uoči dalmatinskog derbija poziva i krilni centar Zadra Boris Barać:

- Moramo pristupiti utakmici maksimalno ozbiljno. Oni su dobra momčad s nekoliko iskusnih igrača i ukoliko ne uđemo u utakmicu čvrsto i borbeno, oni bi to mogli iskoristiti. Utakmicu moramo dobro energetski otvoriti, nametnuti svoju igru i u tom slučaju pobjeda ne bi trebala izostati.

Sponzori