Za pobjedu moramo pokazati još više energije i kolektivne obrane 15.10.2016.

U nedjelju na Višnjik stiže MZT

Nakon dvije uvodne pobjede u A-1 ligi hrvatskog prvenstva, košarkaši Zadra vraćaju se obvezama u ABA ligi. U 5. kolu regionalnog natjecanja igrači Ante Matulovića ugostit će skopski MZT (nedjelja, 19 sati).

- Zasigurno nam se neće biti lako energetski vratiti nakon izuzetno teške utakmice sa Šibenikom igrane u petak. Nakon ove utakmice s MZT-om završava ovaj užasno naporni ritam koji nam je donio pet utakmica u deset dana i napokon ćemo moći povezati 5-6 dana treninga. Utakmica s MZT-om je za nas vrlo bitna. Mi smo dosta fizički potrošeni nakon ovog ritma, ali i oni su djelomice umorni jer su imali europsku utakmicu ovog tjedna. Nadam se da ćemo uspjeti iznaći dodatnu energiju za ovaj dvoboj. Ako želimo pobijediti moramo odigrati još bolje nego li u utakmicama hrvatskog prvenstva, moramo pokazati više energije i kolektivne obrane - rekao je trener Zadra Ante Matulović.

Dobar nastup MZT-a u Eurokupu protiv Lietkabelisa, kada su primili koš tri sekunde prije kraja koji ih je koštao poraza, nije promaknuo zadarskom stožeru...

- MZT je u zadnjoj četvrtini gubio sa 19 koševa razlike i došli su na korak do pobjede. To je upozorenje nama da ih ne smijemo nikako podcijeniti. To je ekipa koja je iznimno uporna, imaju izuzetno kvalitetan roster i neće nam biti nimalo lako. Očekujemo u sastavu Ivana Ramljaka koji će nam biti izuzetno bitan u obrambenom dijelu igre, ali i u napadačkom. Može odigrati više pozicija i bit će nam vrlo koristan.

Kapetan Jakov Vladović maestralno je predvodio Zadar u derbiju protiv Šibenika, a sada ih čeka još jedan važan domaći ispit...

- To je još jedna u nizu utakmica koju moramo dobiti. Neće nam biti lako, jer su ekipa koja ima nekoliko vrlo kvalitetnih igrača. Iza njih je jedna solidna utakmica u Eurokupu i trebamo se maksimalno motivirati. Svjesni smo da oni imaju svojih problema, ali imamo i mi svojih koje moramo riješiti. Trebamo se koncentrirati na svoju igru i uz pomoć naših navijača doći do nove pobjede.

Sponzori