Na krilima Vladovića do važne pobjede protiv Šibenika 14.10.2016.

Druga pobjeda Zadra u A-1 ligi

Košarkaši Zadra u derbiju 2. kola A-1 lige u dvorani Krešimira Ćosića pobijedili su  GKK Šibenik rezultatom 80-76.

Pred gotovo 4 tisuće gledatelja na Višnjiku susjedski derbi nakon dugo godina ponudio je iznimno tvrdu i izjednačenu utakmicu. Ključnu ulogu u zadarskim redovima imao je kapetan Jakov Vladović koji je odigrao maksimalnih 40 minuta, postigavši 18 koševa uz 4 asistencije i 3 skoka.

Ponajbolju utakmicu u zadarskom dresu odigrao je Kristijan Krajina (14 koševa, 4 skoka). Lovro Mazalin se prometnuo u junaka završnice jer je u posljednjoj minuti čak osam puta bio na liniji slobodnih bacanja i niti jednom nije promašio za ukupnih 15 koševa i 10 skokova.

Dvoznamenkasti su zadarskim redovima bili su i Barać sa 13 te Marinković i Brzoja sa po 10 ubačaja.

Goste iz Šibenika je sa 18 koševa i 15 skokova predvodio nekadašnji kapetan Zadra Ive Ivanov. Bivši igrač Cibone Ivan Siriščević također je postigao 18 poena, a impresionirao je i mladi Roko Badžim sa 17 ubačaja (tri trice).

- Čestitam momcima što su izdržali ovoliki napor. Šibenik je izuzetno dobro posložena momčad, sa dobrim mladim trenerom i respektabilnom rotacijom. Uložili su dosta truda i novaca i to pokazuju na parketu. Do kraja je to bila tvrda utakmica i nijanse su odlučivale, a mi smo na kraju pokazali izuzetan karakter. Nakon velikog pritiska i umora, momci nisu pali ni fizički ni psihički. U prilog tome ide i činjenica da smo, nakon deset promašenih penala protiv Kvarnera, sada bili mirnije ruke, posebno Mazalin, koji je u završnici zabio osam od osam i donio sigurnost momčadi da privedemo susret kraju bez veće drame - rekao je trener Zadra Ante Matulović na konferenciji za medije te se ujedno osvrnuo na atmosferu u dvorani...

- Čestitam publici, koja je navijala vrlo korektno. Bilo je nekih sitnih tenzija, ali sve u granicama. Nije mi jasno otkud ta netrpeljivost između dva navijačka tabora. Gradovi su nam vrlo blizu i sjećam se da su u moje vrijeme Šibenčani redovito dolazili u Zadar gledati košarku, a i mnogo naših igrača je tamo igralo i još uvijek igra. Krivo mi je zbog takve situacije i nadam se da će se to u budućnosti smiriti i da će atmosfera češće biti kao na ovoj utakmici.

Slično je poručio i Vladimir Anzulović, trener Šibenika.
- Drago mi je da je sve prošlo u fer i korektnoj navijačkoj atmosferi. To je dobro za hrvatsku košarku. Apelirao bih da se ove tenzije smanje, jer smo jednostavno premali da bi se oko ove utakmice stvarala tolika napetost.

O samom derbiju 2. kola Anzulović je rekao.
- Čestitam igračima Zadra i posebno treneru Matuloviću na zasluženoj pobjedi. Da bismo pobijedili u Zadru, moramo odigrati na gornjoj granici naših mogućnosti, a ovaj put smo radili neke sitne greške, koje su oni kaznili. To ćemo ubuduće morati ispraviti. Vidjelo se da Zadar ima više jačih utakmica u nogama i to je iskoristio.

KK Zadar - GKK Šibenik 80-76 (19-19, 20-12, 13-13, 28-32) Zadar - Dvorana Krešimira Ćosića, gledatelja: 3500, Suci: Srđan Dožai, Tomislav Vovk i Krunoslav Peić; KK Zadar: Vladović 18, Jelenković, Krajina 14, Jurica, Špaleta, Brzoja 10, Marinković 10, Tomas, Barać 13, Vrkić, Mazalin 15; GKK Šibenik: Radovčić, Šarić, Badžim 17, Bašić 9, Blaće, Pandurić, Turkyilmaz, Paić, Ivanov 18, Petani 3, Sirišćević 18, Halilović 11

Sponzori