Matulović: Pobjedom protiv Kvarnera vratiti samopouzdanje 10.10.2016.

Zadar na otvaranju hrvatskog prvenstva gostuje kod Kvarnera

Pred košarkašima Zadra prva je utakmica hrvatske A-1 lige. Momčad Ante Matulovića u utorak od 16 sati gostuje u Rijeci kod Kvarnera.

Nakon neugodnog poraza od Cedevite, stožeru je najvažnije vratiti samopouzdanje igračima...

- Pred nama je prva utakmica hrvatskog prvenstva. Nismo imali puno vremena za pripremu, jer je jučerašnji trening bio više regeneracijski. Momčad je djelomično u letargiji, pa sam razgovarao individualno sa svakim igračem pojedinačno. Želio sam otkriti gdje je problem, koji je uzrok onakvog izdanja protiv Cedevite. Također smo govorili o treninzima, pripremi utakmice, parketu i teretani. Morat ćemo individualno prilagoditi neke stvari igračima. Mobilizacija ekipe je maksimalna i nastojat ćemo učiniti sve da utakmicu s Kvarnerom riješimo u svoju korist - kaže Matulović, koji vjeruje da će se momčad vratiti na pobjednički kolosijek...

- Iako smo upisali neugodne poraze, još uvijek nismo nigdje izgubili planirane bodove. Trebamo biti realni i reći da protiv Budućnosti, Crvene Zvezde i Cedevite nismo ni mogli očekivati pobjedu, jer je riječ o znatno snažnijim ekipama. Bodovno nismo ništa izgubili, osim što zadnje dvije utakmice nismo dobro izgledali na terenu. Zato želim podignuti igrače na vrijeme. Kvarner je iskusna ekipa koju predvode Štemberger, Veljačić i Štimac. Spremit ćemo se i za njihove igrače, individualno ih skautirati. Ako budemo pravi, ne trebamo se bojati za rezultat - dodao je Matulović.

Zahtjevan raspored koji je Zadru donio čak pet utakmica u deset dana ne ostavlja previše vremena za analize...

- Mi smo prije 15 dana na Zadar Dogus Basketball Tournamentu izgledali znatno drugačije. Ni ono ni ovo nije naša realna slika, ali negdje smo u sredini. Sigurno je da je dosta traga ostavila i ova saga oko registracije Marića i Kovačevića, jer bi s njima u rosteru izgledali znatno ozbiljnije. Ipak, ja sam i dalje optimist. Mi smo prava ekipa i možemo odgovoriti svim izazovima bez obzira na to kako nezgodno izgledala sadašnja situacija. Pobjedama protiv Kvarnera i u petak protiv Šibenika želimo vratiti samopouzdanje, pogotovo pred nedjeljnu ABA-ligašku utakmicu protiv MZT-a - zaključio je Matulović.

 

Sponzori