Uz pomoć navijača iznenaditi najbolju momčad lige 05.10.2016.

Crvena Zvezda stiže na Višnjik

Košarkaška fešta priprema se na Višnjiku. U derbiju 3. Kola ABA lige Zadar će u četvrtak od 19 sati ugostiti tradicionalnog rivala, momčad Crvene Zvezde…

-Stiže nam izuzetno snažan protivnik koji je, barem na papiru, veliki favorit protiv Zadra i po meni najveći kandidat za osvajanje ABA lige. Crvena Zvezda je izuzetno kvalitetna momčad, stabilan euroligaš. čija struka na čelu s trenerom Radonjićem rade izuzetno dobar posao i k tome još očekuju 2 Amerikanca u rosteru. Uložili su puno truda u novaca da poslože tako dobru momčad i to je vidljivo iz njihovih rezultata. Nama ne preostaje nam ništa drugo nego da se pokušamo nametnuti energijom, držati utakmicu što dulje u neizvjesnosti kontrolom igre i rezultata, sa željom da favorizirani protivnik postane što nervozniji. Ipak, ne očekujem da će nam biti lako jer je Zvezda ujedno i najbolja obrambena momčad lige - kaže trener Zadra Ante Matulović.

Zadar je u pripremnom razdoblju u svojoj dvorani znao iznenaditi papirnate favorite, poput Budućnosti i Lokomotiva iz Kubana. Može li se ta priča ponoviti i protiv aktualnog prvaka ABA lige?

- Možda bih drugačije razmišljao da sam siguran da ćemo imati kompletnu momčad. Međutim, još uvijek smo bez dvojice vrlo bitnih igrača, Marića i Kovačevića, koje smo potpisali kao pojačanja. Nadam se da će možda iskrsnuti nešto novo u vezi tog problema jer bi s njih dvojicom sutra bila sasvim druga priča. Kao što smo bili kompletni na ZDBT-u, imali smo puno veću rotaciju, s njima smo u obrani izgledali mnogo bolje nego sada jer je riječ o dva kvalitetna iskusnija igrača koji mogu odgovoriti svim izazovima. Ipak, mi se zasigurno nećemo predati unaprijed. Uz podršku navijača nastojat ćemo napraviti sve što je u našoj moći da damo i više od našeg maksimuma da pobijedimo Crvenu Zvezdu, što bi bilo veliko iznenađenje i uspjeh - dodaje Matulović.

Igrači Zadra s velikim motivom dočekuju renomiranog protivnika.

- Poraz od Budućnost brzo smo arhivirali, tim više što nam ovaj ubrzani ritam lige i ne dopušta da se previše osvrćemo u prošlost. Stiže nam Crvena Zvezda koja je jedna od favorita ABA lige. Oni su na papiru snažnija momčad, ali se nadam da ćemo uz podršku naših navijača odigrati kvalitetnu utakmicu. Ako nam se pruži i najmanja moguća prilika za pobjedu, pokušat ćemo je iskoristiti - istaknuo je ponajbolji igrač Zadra ove sezone Boris Barač.

Sponzori