Blatt: Zadar je na mene ostavio dobar dojam 22.09.2016.

Darussafaka nadigrala Zadar, pljesak Matulovićevoj momčadi

U prvoj utakmici trećeg izdanja Zadar Dogus Basketball Tournamenta Darussafaka Dogus je pobijedila momčad Zadra 69-88. Nakon izjednačene prve četvrtine turska momčad je preuzela kontrolu igre u svoje ruke i na kraju treće četvrtine imala uvjerljivu prednost 50-79.

U završnoj četvrtini, koju je dobio 19-9, Zadar je uspio ublažiti poraz. Na kraju utakmice momčad trenera Ante Matulovića je za borbenost ispraćena pljeskom.

Mislav Brzoja je u redovima zadarske momčadi postigao 15, Lovro Mazalin 14, a Igor Marić 13 koševa.

Kod Darussafake prednjačio je Adrien Moerman s 23 poena, Dairis Bertans ih je dodao 16.

Zadra sutra u 20 sati igra protiv Budućnosti. Darussafaka Dogus ima slobodan dan.

Nakon utakmice Zadar - Darussafaka Dogus (69-88) u uvodnom dvoboju trećeg izdanja ZDBT-a treneri su na konferenciji za medije iznijeli svoje dojmove.

David Blatt, Darussafaka Dogus:

- Bila je to dobra pripremna utakmica koja će nam zasigurno koristiti. Zadar je otvorio utakmicu poletno u napadu i ostavili su na mene dobar dojam, dok su imali svježine. Čestitam kolegi Matuloviću na entuzijazmu njegove momčadi i drago mi je da smo odigrali utakmkicu sa Zadrom. Što se tiče igre moje momčadi, još nisam posve zadovoljan reakcijom svih igrača, pogotovo nastupom nekih igrača s klupe. Moraju shvatiti da u svakoj utakmici moraju dati svoj maksimum bez obzira na protivnika.

Ante Matulović, trener Zadra:

- Moramo biti svjesni činjenice da smo igrali protiv jedne vrlo kvalitetne ekipe. U početku smo počeli dobro, s velikom željom za dokazivanjem. Kasnije je naša svježina pala, Darussafaka je pojačala intenzitet u obrani i to im je donijelo veliku prednost koju su do kraja rutinski čuvali. Zadovoljan sam reakcijom većine igrača, pogotovo mlađih koji su pokazali da ćemo na njih moći ozbiljno računati u novoj sezoni. Sutra Budućnost? Igrali smo s njima već jednu utakmicu na turniru u Baru, nadam se da ćemo se s njima nositi puno bolje nego li u toj utakmici. Trebamo igrati svoju igru i vidjet ćemo koliko ćemo uspjeti od toga ostvariti. Drago mi je da je publika prepoznala našu borbenost i u tom smjeru moramo nastaviti.

Sponzori