Zadar na turniru u Baru protiv Mornara i Budućnosti 02.09.2016.

Zbog ozljeda, trener Matulović bez Bašića, Krajine i Vladovića

Košarkaši Zadra ovog će vikenda u Baru (Crna Gora) nastupiti na pripremnom turniru na kojem sudjeluju tri ABA ligaške ekipe - KK Mornar, KK Budućnost Voli i KK Zadar.

- Budućnost će i ove sezone kao i lanjske kvalitetom biti među četiri najbolje ekipe u ABA ligi i sigurno igrati značajnu ulogu kao jedan od favorita natjecanja. Mornar iz Bara je nepoznanica za nas, ali gledajući roster vidio sam mnoga kvalitetna igračka imena i sigurno nam neće biti lako s njima, najavio je trener Zadra Ante Matulović koji na turniru zbog ozljeda na raslolaganju neće imati Jakova Vladovića, Lovru Bašića i Kristijana Krajinu...

- Vladović ima laganu rupturu mišića i s treninzima će nastaviti sljedeći tjedan, Kristijan Krajina bi također mogao biti spreman za desetak dana, ali njegov oporavak traje već duže vrijeme. Nažalost na zadnjem treningu petu je ozlijedio kapetan Lovre Bašić, prirodu i težinu ozljede još ne znamo. U ponedjeljak će biti pregledan u Zagrebu pa ćemo znati više detalja oko te ozljede, kazao je Matulović i dodao.

- Svi igrači će dobiti prigodu a na utakmicama ćemo vidjeti koliko su prihvatili stvari koje smo radili na treninzima. To se odnosi naravno i na vanjsku liniju - Tonija Jelenkovića, Mislava Brzoju i Šimu Lisicu kojeg smo povukli iz juniorske ekipe u nedostatku Vladovića i Bašića.

Raspored utakmica:

petak 2. rujna, KK Mornar - KK Zadar 20:00 h
subota 3. rujna, KK Zadar - KK Budućnost Voli 20:00 h
nedjelja 4. rujna,  KK Mornar - KK Budućnost Voli 20:00 h

Sponzori