Mazalin novi igrač Zadra 18.08.2016.

Dogovorena jednogodišnja posudba

Lovro Mazalin, 19-godišnji krilni igrač u novoj sezoni nosit će dres Zadra. Jedan od najvećih talenata hrvatske košarke stiže na jednogodišnju posudbu iz Cedevite.

Mazalin je rođen u Sisku, a s košarkaškom karijerom krenuo u KK Petrinja, da bi preko Cibone, 2013. godine stigao u Cedevitu, s kojom je prošle sezone potpisao četverogodišnji ugovor.

Prošle je sezone odigrao 11 utakmica u ABA ligi, te je za nešto manje od 10 minuta u prosjeku bilježio 2,7 poena i jedan skok po susretu. U prvenstvu Hrvatske prosječno je bilježio 6,6 poena, uz 2,8 skokova i 1,8 asistencija.

Ovog ljeta s U-20 reprezentacijom Hrvatske osvojio je četvrto mjesto na Europskom prvenstvu divizije B. Mazalin je bio prvo ime reprezentacije s prosjekom od 17 poena, osam skokova i 2,3 asistencije po utakmici.

Uz trofeje s Cedevitom, u mlađim reprezentativnim uzrastima osvojio je dvije medalje s europskih juniorskih prvenstava 2013. (srebro) i 2014. (bronca).

- Iznimno smo zadovoljni što smo uspjeli dovesti Mazalina, jednog od najvećih talenata hrvatske košarke. Tu smo mogućnost pokrenuli njegov agent i ja prije nekog vremena, te mi je drago što je Cedevita pristala ustupiti nam ga na godinu dana. Nadam se da će i Lovro slijediti primjer Jusufa Nurkića koji je također došao u Zadar na posudbu iz Cedevite te se ovdje afirmirao kao igrač. Njegove kvalitete su nam jako dobro poznate i zasigurno će biti jedan od važnijih igrača naše momčadi u novoj sezoni, rekao je sportski direktor Zadra Branko Skroče. 

Sponzori