Brzoja: Rodbina iz Zadra je ponosna zbog mojeg dolaska 17.08.2016.

U Zadru želim ostaviti trag

Novi igrač Zadra, 22-godišnji Mislav Brzoja u razgovoru za službenu stranicu kluba kkzadar.net izrazio je zadovoljstvo potpisom trogodišnjeg ugovora sa Zadrom…

- Jako sam zadovoljan i uzbuđen zbog dolaska u Zadar. Riječ je o klubu s velikom tradicijom, Zadar je grad košarke sa sjajnim navijačima i dobrom upravom. Smatram da je Zadar idealan klub za moj košarkaški razvoj i veselim se igranju pred zadarskom publikom.

Brzoja je sa Zadrom dogovorio trogodišnju suradnju, što bi značilo da planira ostaviti trag na Višnjiku...

- Istina, želim ostaviti svoj pečat u Zadru. U ove tri godine želio bih u potpunosti sazrijeti kao igrač. Cilj mi je nametnuti se treneru svojim liderskim sposobnostima i biti primjer ostalim mladim igračima u klubu, čak i starijima.

Brzoja je u mlađim uzrastima igrao za Dubravu, da bi se nakon toga otisnuo u smjeru Amerike...

- Odigrao sam u Dubravi i jednu seniorsku sezonu, u generaciji zajedno s Darijem Šarićem. Nakon toga sam odlučio otići na sveučilište u SAD. Smatrao sam da je to najbolja odluka za mene i bila je ispravna. U međuvremenu sam sazrio u glavi, kao igrač i kao čovjek. Upoznao sam jednu drugu 'vrstu košarke', onu američku s puno više atletizma i brzine u odnosu na europsku, te smatram da će mi to iskustvo jako pomoći u daljnjem razvoju kao igač Zadra.

Brzoja je polivalentan igrač koji igra na pozicijama dva i tri, a po potrebi može igrati i na mjestu organizatora igre...

- To što mogu pokriti više pozicija zasigurno je plus koji donosim treneru Matuloviću. Primjerice, ako upadnemo u probleme s faulima ili zbog taktičkih razloga mogu igrati i organizatora igre. S tim nemam problema. 

Treninzima kluba trebao bi se priključiti kroz iduća dva dana, a prilagodba na Zadar neće mu predstavljati problem...

- Moji su roditelji iz Zadra, tako da mi Zadar nije nepoznanica. Imam ovdje puno rodbine, svi su jako ponosni zbog mojeg dolaska. Imat ću veliku podršku s tribina, to je sigurno.

Sponzori