Kraljević na pripremama hrvatske reprezentacije 07.06.2016.

Aco pozvao Fiću

Centar Zadra Filip Kraljević pozvan je na pripreme hrvatske košarkaške reprezentacije koje u srijedu počinju u Sv. Martinu na Muri. Iako nije bio na užem popisu od 16 kandidata izbornika Ace Petrovića, Kraljević je pozvan obzirom da se zbog klupskih obveza, na početku priprema neće pojaviti dvojica centara Leon Radošević (Bamberg) i Justin Hamilton (Valencia).

Na pripremama će se, uz Kraljevića, pojaviti još jedan igrač Zadra - Ante Delaš.

Podsjetimo, hrvatska košarkaška reprezentacija pokušat će izboriti plasman na Olimpijske igre u Rio preko kvalifikacijskog turnira koji će se od 4. do 9. srpnja igrati u Torinu.

 

Okupljanje hrvatske košarkaške reprezentacije zakazano je za srijedu 8. lipnja u Sv. Martinu, gdje će se momčad pripremati do 18. lipnja, kada seli u Novigrad (Istra). Tamo će 20. lipnja odigrati i prvu pripremnu utakmicu protiv Kanade. Na širi popis za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, koji će se održati u Torinu od 4. do 9. srpnja, izbornik Aleksandar Petrović uvrstio je sljedeće igrače: Rok Stipčević (Dinamo Sassari), Ante Delaš (Zadar), Roko Ukić (Cantu), Krunoslav Simon (Milano), Bojan Bogdanović (Brooklyn Nets), Mario Hezonja (Orlando Magic), Filip Krušlin, Ante Toni Žižić (Cibona), Luka Babić, Miro Bilan, Marko Arapović, Fran Pilepić (Cedevita), Dario Šarić (Efes), Leon Radošević (Bamberg), Justin Hamilton (Valencia), Željko Šakić (Lukoil Academic).

Sponzori