Pozitivnom energijom i sportskom drskošću izboriti majstoricu 20.05.2016.

Zadar na Višnjiku dočekuje Cibonu

Košarkaši Zadra u drugoj utakmici polufinalne serije prvenstva Hrvatske u subotu će od 20 sati na Višnjiku ugostiti momčad Cibone. Obzirom da su Vukovi slavili u prvoj utakmici, Zadar ima imperativ pobjede kako bi izborio majstoricu u Zagrebu.

U prilog Zadru donekle ide statistika - naime, u svih 6 ovosezonskih ogleda Zadra i Cibone slavili su domaćini...

- Prema protivniku treba imati veliki respekt zbog prošle utakmice, kada su nas prvi put ove sezone deklasirali. Ali treba imati i veliki respekt prema onome što smo napravili u prethodna tri domaća dvoboja protiv Cibone kada smo, uz pobjedu, iskazali i veliko zajedništvo, borbenost i karakter. Na tragu toga treba pripremiti i ovu utakmicu, da se u najboljem svjetlu pokažemo pred našom publikom i da nastojimo još jednom prebaciti lopticu na njihov teren. To nam svima treba biti cilj, kako nama na terenu, tako i ljudima u upravi i navijačima, da velikim entuzijazmom i pozitivnom energijom, a igrači i sportskom drskošću na terenu, nastojimo dovesti tijek utakmice na naš mlin i izboriti majstoricu - ističe u najavi utakmice trener Zadra Ante Nazor.

Zadar u završnici sezone igra u ritmu toplo/hladno. Mogu li se igrači nakon neugodnog poraza u Zagrebu opet dignuti i pokušati izboriti majstoricu?

- Cijelu sezonu se borim s time. Istina, svaki put kada nam je bio pištolj na čelu, reagirali smo dobro, a svaki put kada smo mogli opušteno igrati, reagirali smo loše. Tako je od prvog kola ABA lige, kada smo doma s Cibonom igrali maksimalno angažirano i borbeno, a onda u drugom kolu protiv Krke u Novom Mestu katastrofalno. I to se ponavljalo više puta. Vidjet ćemo jesmo li što shvatili.

Kako ne dopustiti Florenceu da se razigra, kao što je bio slučaj u srijedu, kada je bio prvi strijelac susreta sa 19 poena?

- U onom dijelu kada je on dobio prodor na obruč, mi nismo bili u bonusu. Jednostavno, trebalo je raditi male faulove, a mi to nismo radili. Tako protivnik uđe u tonus i dobije percepciju da je naša obrana kao švicarski sir, što je i bila na toj utakmici i onda je to sasvim druga momčad. Onda on više nije James Florence nego Michael Jordan, a mi smo ga napravili takvim. Jer on je ipak James Florence kojega ja poznajem - za kraj će Nazor.

Sponzori