Nazor: Razmišljamo samo o Gorici 14.05.2016.

Posljednja utakmica pred doigravanje

Pred košarkašima Zadra utakmica je posljednjeg, 14. kola A 1 Lige za prvaka. U subotu od 19 sati gostuju kod Gorice, dok će u isto vrijeme u Rijeci igrati Kvarner i Cibona, te će i ta utakmica odrediti raspored polufinala doigravanja. Zadrova računica za treće mjesto je jasna. Momčad Ante Nazora mora upisati pobjedu na gostovanju kod Gorice, a Cibona mora slaviti u Rijeci.

- Nije uputno u ovom trenutku baviti se tom utakmicom, a zanemariti jako neugodnog protivnika kakav nas očekuje u Velikoj Gorici. Moramo biti apsolutno fokusirani na tu utakmicu, da odigramo najbolje što možemo i pobijedimo. Na druge stvari ne možemo utjecati, ali poznajem Damira Mulaomerovića i Barišu Krasića i siguran sam da će Cibona u Rijeci ići na pobjedu. Mi nemamo namjeru pratiti nijednu drugu utakmicu. Jednostavno, ne smijemo skidati fokus s Gorice nijedne sekunde, rekao je trener Zadra Ante Nazor.

Oprez u zadarskim redovima je logičan, s obzirom na katastrofu koju su doživjeli prije tri tjedna u dvorani Krešimira Ćosića, kada ih je Gorica šokirala, pobijedivši 68:70 tricom Ante Mašića u posljednjem napadu. Taj poraz još odzvanja u ušima Ante Nazora i njegovih igrača.

- Tada nismo bili pravi i ušli smo u susret pod parolom "lako ćemo". Kasnije se ta opuštenost i ležernost pretvorila u grč i ono što mi posebno nije bilo drago, nakon toga u strah. No, ta utakmica je bila i prekretnica u glavama mojih igrača, da se otrijeznimo i uz sve nedaće izvučemo najbolje iz sebe. To je ono što stalno naglašavam, želim da ovaj dio završimo kao pravi ljudi i sportaši i siguran sam da su moji igrači to shvatili.

Nazor je svjestan da njegova momčad mora od početka krenuti s maksimalnim angažmanom ako žele izbjeći probleme...

- Očekuje nas težak posao. Protivnik je izrazito neugodan, što smo osjetili i na vlastitoj koži, a sigurno je još neugodniji u svojoj dvorani. Gledao sam njihovu posljednju utakmicu, dobro su namučili favoriziranu Cibonu, a prije toga su vrlo dobro odigrali i protiv Zagreba. Ono što je ključno naglasiti, ako nismo tisuću posto energetski u utakmici, onda ne možemo igrati na način na koji smo pokazali da možemo. To je prvi preduvjet da ovu utakmicu odradimo kako treba. Iz toga onda proizlazi ritam agresivnosti u obrani, pritisak na cijelom terenu, agresivnost na skoku u oba smjera i rastrčanost. I protiv Zagreba smo vidjeli da, ako smo pravi, dođe trenutak u utakmici kada protivnik to više ne može pratiti. Nadam se da ćemo takav stil igre pružiti i u Velikoj Gorici i da ćemo na najbolji mogući način završiti Ligu za prvaka - zaključio je Nazor.

Sponzori