Vjerovati u pobjedu i uložiti maksimalan napor 07.05.2016.

Cedevita domaćin Zadru u Ludbregu

Košarkaši Zadra u 12. kolu A-1 Lige za prvaka u nedjelju u 18:00 sati gostuju kod vodeće Cedevite. Utakmica će se igrati u Ludbregu, jer Cedevita već tradicionalno neke od svojih domaćih utakmica u hrvatskom prvenstvu organizira izvan Zagreba radi promocije kluba i popularizacije košarke.

Utakmica koja će se odigrati u dvorani A-2-ligaša Grafičara iz Ludbrega trebala bi biti najveći košarkaški spektakl na sjeveru Hrvatske u posljednjih desetak godina jer sastaju se dva ABA-ligaša.

Četiri puta igrali su Zadar i Cedevita ove sezone. Prva dva ogleda u ABA ligi dobili su Zadrani, ali je Cedevita uzvratila dvjema pobjedama u dvorani Krešimira Ćosića, prvo u finalu Kupa pa potom u 5. kolu Lige za prvaka. Zagrebačka momčad prvi poraz u Ligi za prvaka upisala je u prošlom kolu od Cibone, dok Zadrani pak, imaju četiri uzastopne pobjede...

- Pobjeda bi za nas bila jako važna, jer bismo tako u posljednja dva kola i dalje ovisili sami o sebi, a mislim da je to u ovom trenutku najvažnije - kazao je u najavi dvoboja trener Zadra Ante Nazor, koji jako dobro zna recept za pobjedu protiv Cedevite, s obzirom ju je sa Zadrom pobijedio već devet puta.

- Prvenstveno moramo vjerovati u pobjedu. Nadam se da moji momci vjeruju da mogu, jer nam je upravo to nedostajalo na posljednjoj utakmici protiv Cedevite. Tada se od samog početka vidjelo da nismo vjerovali da ih možemo pobijediti pa čak ni kada smo poveli 39:38 i zato nismo uspjeli. Ako budemo vjerovali i ako se budemo držali taktičkog plana i ono što je najvažnije, ako uložimo dodatan napor, kakav smo znali imati protiv tog protivnika i ove sezone, onda možemo nešto tražiti - ističe Nazor.

Cibona je iznenadila Cedevitu u prošlom kolu, može li i Zadar?
- Vidimo da su oni u malom padu forme, ali prvenstveno moramo razmišljati o našoj igri, a ne o protivniku. Najvažnije je da svih pet igrača u obrani djeluje jako sinkronizirano i spremno na maksimalnu borbu i pritisak. Ako tu energiju prenesemo u trčanje na cijelom terenu, onda naše šanse rastu, dok nam u pozicijskoj igri pet na pet šanse padaju, što je pokazala i posljednja utakmica s njima.

Zadar je još uvijek bez ozlijeđenog Marka Ramljaka, dok su svi ostali igrači zdravi i spremni za današnji susret. Ostalo je i dovoljno svježine, s obzirom da se nositelji igre nisu previše potrošili u prošlom kolu protiv Splita.
- Nekim igračima je bilo čak i čudno kako nisu bili umorni na kraju utakmice i kako su svježi došli na sljedeći trening, što je raritet zbog naše jako skraćene rotacije. Mislim da smo akumulirali dovoljno svježine i snage i da ćemo izdržati preostale utakmice najbolje što možemo- zaključio je Nazor.

Derbi je najavio i Veljko Mršić, trener KK Cedevita...

- Izuzetno nam je drago da idemo u 'centar svijeta' odigrati jednu utakmicu hrvatske lige. Želimo se pokazati u dobrom svjetlu i nadam se da ćemo i mi i Zadar odigrati dobru utakmicu i popularizirati košarku u Ludbregu. Zadar je odlična momčad. Pokazali su to ove godine i pobijedili su nas dva puta u ABA ligi. Mi se nakon poraza od Cibone moramo skupiti i odigrati jednu dobru utakmicu. Prvenstveno je to cilj, a nadam se da će to biti dovoljno za pobjedu, rekao je Mršić.

A-1 Liga za prvaka Raspored 12. kola: Cedevita - Zadar (nedjelja 18 sati). Rezultati: Kvarner - Gorica 88-78, Zagreb - Cibona 95-101, Split - Šibenik 78-65.

Sponzori