Zadar u produžetku svladao Cibonu 24.04.2016.

'Sveti' Ante Delaš opet ubacio ključni koš u završnici

Košarkaši Zadra u 8. kolu Lige za prvaka svladali su Cibonu nakon produžetka rezultatom 83-82. Ante Delaš, zadarski sveti Ante, opet je bio 'match-winner' i po tko zna koji put ubačajem sekundu prije završetka srušio Cibonu, za treću pobjedu Zadra u Ligi za prvaka.

Pri rezultatu 81:82 Ante Nazor pozvao je time-out, kada je na semaforu ostalo točno 6,8 sekundi. Lopta je, očekivano, došla do Ante Delaša, a on niti ovaj put nije iznevjerio. Sekundu prije kraja zabio je preko Florencea za 83:82. Minutu odmora je tada pozvao trener Cibone Damir Mulaomerović, a potom je Siriščevićeva lopta ostala na obruču i slavlje Zadra moglo je početi.

Strijelce Zadra predvodio je Boris Barać s 18 koševa, junak Delaš dodao je 16, dok je kapetan Bašić postigao 12 koševa. Kod Cibone je najbolji bio Florence s 20 koševa, 15 je dodao Ante Žižić, dok je u samoj završnici susreta najveće probleme Zadru radio Hukić, strijelac 12 koševa.

Ubrzani tempo Lige za prvaka već u srijedu donosi Zadru susret s Kvarnerom na Višnjiku.

Ante Nazor pred novinare je došao posve miran.

- Ja sam kao Nijemac, jednak u pobjedi i u porazu. I respektiram svakog protivnika. Nije mi bilo teško proteklih dana, uopće. Mogu se samo ispričati upravi što nisam dao mandat na raspolaganje nakon Gorice, nego sam malo splitski bahato rekao da me se smijeni. Što se današnje utakmice tiče bila je dobra košarka, zanimljiva utakmica, u poen, u skok. Moji igrači su pokazali da nisu zaboravili igrati košarku i to me veseli. Imali smo specifičnu pripremu za ovu utakmicu. Zahvaljujem se mom pomoćnom treneru Franku Sterli na vrhunskom videu koji je probudio najbolje u mojim igračima. Zahvaljujem se i njima što sam ih slušao na poluvremenu i time-outima. Govorili su stvari, ne one koje bih ja rekao, nego i bolje od mene. A najviše se zahvaljujem publici, ne samo iz Zadra, nego iz cijele Dalmacije. Ovako se navija za svoj klub. Hvala im.

Heroj utakmice Ante Delaš, na upit novinara što mu se mota po glavi u posljednjim sekundama, kazao je.

- Samo da dobijemo utakmicu. Ova je gotova. Sada treba dobiti Kvarnera.

Trener Cibone Damir Mulaomerović nije bio raspoložen za izjave.

- Čestitam mog kolegi i dobrom prijatelju Anti Nazoru na pobjedi, ali ne želim ništa komentirati. Jednostavno, ne želim, to je moja odluka.

Je li pobjeda Zadra zaslužena?

- Otprilike je. Delaš je opet pokazao svoju kvalitetu kada odlučuje jedan šut. Svaka mu čast - rekao je trener Cibone.

KK Zadar - KK Cibona 83-82 (24-19, 15-16, 19-21, 14-16, 11-10) KK Zadar: Bašić 11, Jelenković, Kraljević 8, Šango, Delaš 16, Špaleta 4, M. Ramljak 6, Bošnjak 9, Marinković 2, Barać 18, I. Ramljak 9; KK Cibona: Florence 20, Krušlin 11, Hukić 12, Šiško 5, Siriščević 8, Rozić 9, Slavica 2, Mandić, Joksimović, A. Žižić, A.T. Žižić 15, Gospić.

Sponzori