Treba nam povratak u pozitivan ritam 21.04.2016.

U sastav Zadra se vraća Marko Ramljak

Košarkaši Zadra u petak će (19:00 sati) u dvorani Krešimira Ćosića ugostiti momčad Gorice u 7. kolu A-1 Lige za prvaka.

- Treba nam dobra, čvrsta utakmica i obrambena i napadačka. Treba nam povratak u pozitivan ritam i afirmacija igrača koji su u prvom dijelu prvenstva dali manji obol. Nadam se da će na ovoj utakmici pokazati da možemo računati i na njih, jer svjedoci smo koliko nam je teško igrati sa šest-sedam igrača u ovom ritmu, istaknuo je u najavi utakmice strateg Zadra Ante Nazor. Gostujuća momčad je, barem na papiru, autsajder u dvoboju sa Zadrom...

- Gorica je zanimljiva momčad, relativno mlada i poletna. Imala je i neke odlične partije tijekom Lige za prvaka, bila je na pragu senzacije protiv Cedevite i mislim da oni baš žive da naprave neku senzaciju. Očekuje nas težak posao, gdje moramo biti ozbiljni od samog početka, dodaje Nazor koji je svjestan da njegova momčad više nema pravo na kiks ako želi ostati u igri za prva tri mjesta u domaćem prvenstvu...

- Nema toga što u Zadru nisam doživio. Nažalost, ne možemo zadržati glavne igrače iz petorke tijekom sezone i time kontinuitet rostera, a to je situacija koja nalaže da će se ovakve stvari događati. No, mislim da nije sve gotovo, ima još dosta utakmica do kraja. Imat ćemo imperativ nekih pobjeda da se vratimo u igru, ali bit će više iznenađenja nego lani. Moramo čekati našu priliku i kada se ukaže, ugrabiti ju.

U sastav Zadra protiv Gorice bi se trebao vratiti Marko Ramljak, ali pod upitnikom je njegov brat Ivan, koji je na utakmici sa Zagrebom zadobio nezgodan udarac.

- Marko je počeo trenirati, ali ne znam što će biti s Ivanom. Osjeća bol u peti i uoči ove utakmice doista ne znam u kakvom ćemo sastavu istrčati. Baš zato je bitna borba za svakog igrača, posebno one s klupe, da ulaze u igru puno odgovornije, angažiranije i da rezultat ne smije padati dok su oni unutra. Cijela momčad mora imati usađen respekt prema stečenoj prednosti. Ako izvučemo pouke iz posljednje utakmice i u tom smjeru odigramo naredne, onda ćemo stabilizirati našu igru i možemo očekivati bolji rezultat - za kraj će Nazor.

Sponzori