Poraz u Trnskom 19.04.2016.

Zadar imao plus 11, završio na minus 7

Košarkaši Zadra upisali su četvrti poraz u A-1 ligi za prvaka. Na uvijek neugodnom parketu u Trnskom igrači Ante Nazora izgubili su od Zagreba rezultatom 75-68.

Domaćin je utakmicu prelomio u posljednje dvije minute kada su, nakon Kraljevićevog zakucavanja za 68-68, napravili seriju 7-0 za konačnu pobjedu od plus sedam poena razlike.

Zadrani su odlično otvorili utakmicu. Petorka Delaš, Bošnjak, Barać, Kraljević i Ivan Ramljak ostavila je domaćina bez koša punih šest minuta, tako da je semafor pokazivao rezultat 0-11. Seriju Zadra košem iz slobodnog bacanja prekinuo je Luka Božić, da bi potom domaćini malo po malo došao do prednosti od plus 5 (23-18). Ipak, nakon toga opet je proradio šut gostiju koji su na poluvrijeme otišli s prednošću od plus 10 (37-27), a ključnu ulogu tu je odigrao Delaš sa 12 koševa.

Ipak, u nastavku je presudila kratka klupa Zadra, a nije ni pomogla činjenica da su neki igrači Zadra, prije svih Ivan Ramljak bili opterećeni osobnim greškama. U trećoj četvrtini Zagreb se vratio u igru te tricom Božića izjednačio na 57-57.


Završna četvrtina donijela je mravima vodstvo 58-57, no Zadar se uspio vratiti u prednost koja je narasla do 58-63. Antonio Vlaić utrpao je potom sedam koševa u nizu, da bi zadnje izjednačenje donio Filip Kraljević već spomenutim zakucavanjem. 

Potom su za Zagreb poentirali Halilović i Marčinković da bi točku na i stavio Batur tricom za 75-68.

Jakov Vladović predvodio je domaću momad ubacivši18 koševa. Zapaženi Ivan Batur dodao je 16, a Miralem Halilović uz 14 koševa skupio je i deset skokova.

Kod Zadra je Filip Kraljević uz devet skokova ubacio 15 koševa, kao i Ante Delaš. Ivan Ramljak zaustavio se na 14 koševa, Bašić je dodao 10.

Ante Nazor, trener KK Zadar:

- Čestitam Zagrebu na pobjedi. Mi smo u dva navrata imali dvoznamenkastu prednost i to nismo znali iskoristiti. Utakmica se ne može tri puta dobivati. Odigrali smo lošu treću četvrtinu i primili 30 poena. Moji igrači moraju shvatiti da se bez obrane ne može pobjeđivati. Upravo smo lošom obranom te izgubljenim loptama vratili Zagreb. Istina, u teškoj smo situaciji jer imamo četiri poraza, ali tako je bilo i prošle sezone. Očito ne možemo bez problema ostvariti ciljeve.

Danijel Jusup, trener KK Zagreb:

- Odigrali smo veliku utakmicu. Bilo mi je jasno da unatoč lošem startu možemo parirati Zadru. Iznenadili su nas na početku s Kraljevićem koji je pokrio reket pa je Halilović imao problema, a iz vana nismo mogli ništa pogoditi. Vratili smo se i na kraju je naša fizička priprema te koncentracija presudila.

KK Zagreb - KK Zadar 75-68 (11-15, 16-22, 30-20, 18-11) Zagreb: Batur 16, Božić 7, Marinković 5, Vladović 18, Halilović 14, Šarlija 2, Vlaić 13, Cinac, Radoš, Mileković, Perić; Zadar: Kraljević 15, Delaš 15, Bošnjak 5, Bašić 10, Barać 4, Marinković 3, Šango 2, Špaleta, Jelenković, Ramljak 14

Sponzori