Nazor uoči Splita: Moramo imati pravi pristup od početka 12.04.2016.

Pobjeda Splita nad Cibonom dodatno upozorenje

Košarkaši Zadra u 4 kolu A-1 Lige za prvaka večeras (19:30 sati) gostuju na Gripama kod Splita.

Momčad Splita je u prošlom kolu je iznenadila Cibonu u Zagrebu, što je dodatno upozorenje igračima Ante Nazora...

- Smatram da nas očekuje jako teško gostovanje, čak teže nego što smo imali u Rijeci. Zato pristup mora biti potpuno suprotan od onoga. Mora biti na tragu početka utakmice sa Šibenikom, maksimalno ozbiljan, koncentriran i defanzivno orijentiran. Sigurno je da se naš protivnik digao nakon pobjede protiv Cibone. Pokazali su borbenost i vrijedni su svakog respekta, kaže Nazor koji je svjestan da momčad Splita ima kvalitetu kojom može iznenaditi svakog protivnika. Tamo su u tri nekadašnja igrača Zadra (Dijan, Đugum, Širko) koji će zasigurno biti posebno motivirani protiv bivšeg kluba...

- Nisu me iznenadili njihovi rezultati, jer je to kvalitetna momčad, koja se diže. U pripremi same utakmice u Zagrebu su bili odlučni da svih pet igrača u svakom trenu na terenu mogu se potući u svakom duelu, imali su cibonaši velikih problema sa branjenjem "pick and rolla". Kada dođeš u završnu fazu utakmice, kada se igra na jednu loptu, igrači poput Subotića, koji imaju vrhunsko razumijevanje igre, mogu jako utjecati na igru ostalih igrača i na samu realizaciju, posebno kada protivnik tako loše brani "pick and roll".

Trener Zadra Ante Nazor i uoči ovog susreta naglasio je kako je izuzetno važan pristup prema utakmici njegovih igrača.

- Moramo biti sve bolji i shvatiti da sve proizlazi iz pristupa. Liga i rezultati su zaista nepredvidivi i najbitnije je jako dobro se pripremiti za svakog protivnika, ne samo što se taktike tiče, nego i psihološki. Trebamo obratiti pažnju posebno na igrače koji mogu stvarati razliku i za sebe i za suigrače, u prvom redu Subotića i Dijana. Obojicu sam trenirao i imaju vrhunsko razumijevanje igre. Treba ih odsjeći od utjecaja na ostale igrače, odgovoriti u borbenosti i duel igri borbenoj momčadi kao što je Split. Takvi nas čekaju i to je ono na što se moramo fokusirati i pripremiti, zaključio je Nazor.

Sponzori