Moramo biti pozitivni i ovu situaciju iskoristiti kao poticaj 24.03.2016.

Zadar na turneji u Beogradu

U sklopu priprema za nadolazeći nastup u Ligi za prvaka, košarkaši Zadra jutros su otputovali za Beograd, gdje će u zatvorenim trening utakmicama večeras odmjeriti snage s vodećom momčadi srbijanskog prvenstva FMP-om, a sutra s Partizanom.

- Očekujem da ćemo napraviti jedan korak u poboljšanju naše igre. Ovu smo pauzu iskoristili da se fokusiramo na određene nedostatke na koje nam je ovaj dio sezone ukazao. Ovaj period smo to sanirali i ove pripremne utakmice dat će nam povratnu informaciju koliko smo u tome uspjeli, rekao je uoči puta trener Zadra Ante Nazor.

Poznati su svi sudionici Lige za prvaka. Kakva su očekivanja?

- Najbitnije je da svaku utakmicu shvatimo ozbiljno i igramo kao da nam je zadnja i onda neće biti problema.

Večeras u 21 sat zadarski košarkaši će se susresti s momčadi FMP-a, a u petak u 19 sati protiv Partizana.

- FMP je stabilna ekipa koja daje čvrst košarkaški stil i bit će dobar test za nas u tome koliko smo napredovali. O Partizanu ne trebam trošiti riječi, izuzetno kvalitetna košarkaška igra i izuzetan test za nas. Moramo izvući najbolje iz ovih susreta i shvatiti da je to generalna proba za Ligu za prvaka.

Statistički najkorisniji Zadra u ABA ligi Glenn Cosey nedavno je napustio KK Zadar, a rok za registraciju igrača za Ligu za prvaka je prošao jučer bez da je Zadar doveo novog igrača.

- Mi smo to i očekivali s obzirom na nimalo dobru situaciju u kojoj se klub nalazi. Moramo biti pozitivni i tu situaciju iskoristiti kao poticaj, a ne padanje u depresiju i traženje ikakvog albija. Moramo se okrenuti svojim snagama, a momci moraju shvatiti da imaju veliki potencijal, rekao je Nazor te pozvao navijače da budu maksimalna potpora.

Sponzori