Po prvu pobjedu na gostovanju kod Igokee 27.02.2016.

Zadar i dalje u igri za Eurokup

Nakon emotivnog i fizičkog pražnjenja na završnici Kupa Kreše Ćosića, pred košarkašima Zadra nove su obveze u regionalnoj ligi. U nedjelju u utakmici 25. kola ABA lige gostuju u Laktašima kod momčadi Igokee. Budući je momčad Zadra i dalje u igri za pozicije koje vode u Eurokup, pobjeda bi bila od iznimne važnosti...

- Na putu do press konferencije sreo sam Petra Popovića, igračku i trenersku legendu kluba i pitao sam ga kada je Zadar dobio Igokeu u gostima. Nije mi znao kazati. Činjenica da Zadar tamo nikada nije došao do pobjede najbolje govori u prilog tome koliko je to teško gostovanje, kazao je u uvodu trener Zadra Ante Nazor.

Uistinu, od 13 ovosezonskih protivnika u ABA ligi, Zadar je desetoricu barem jednom kroz povijest pobijedio na gostujućem terenu. Nije samo tri kluba, Sutjesku, kod koje je prvi put gostovao ove sezone, Mega Leks, kod kojega je poražen tri puta, te Igokeu, od koje je izgubio sva četiri dosadašnja susreta u Laktašima.

- Riječ je o dobroj, kompaktnoj i iskusnoj momčadi, koja još uvijek nije osigurala ostanak i mi ćemo zaigrati na tu kartu psihološkog momenta. Nastojat ćemo ih pametnom igrom iznenaditi, te tražiti našu priliku da dođemo do pobjede.

Igokea je i momčad koja je doživjela ponajviše promjena od svih u ABA ligi.

- Moramo apostrofirati da su se jako pojačali. Doveli su iskusne i kvalitetne Amerikance, Gipsona na mjestu playmakera, koji stvara višak, te Bookera na centarskim pozicijama. Od ostalih prednjači Vuk Radivojević, koji je ljetos na Zadar Dogus Basketball Tournametu igrao za Fenerbahce - ističe Nazor.

Koliko je momčad uspjela napuniti baterije nakon završnice hrvatskog kupa?

- Nisam baš zadovoljan kako smo trenažno reagirali, posebno prva dva dana. U srijedu smo odigrali pripremnu utakmicu sa Splitom, koja nam je dobro došla i zbog nekih sitnih ozljeda, jer nam je nedostajalo igrača da igramo pet na pet na treningu. Tako smo se malo revitalizirali i nakon toga počeli pripreme za Igokeu s timskim i individualnim skautingom. U svakom slučaju, idemo u Laktaše odigrati najbolje što možemo. Na put idu svi osim Špalete, koji se oporavlja od loma prsta, te Jelenkovića, koji će odigrati utakmicu za Jazine, jer smo procijenili da je u ovom trenutku to važnije za njega - zaključio je Nazor.

Ramljak: Tamo je uvijek neugodno igrati

Krilni igrač Zadra Ivan Ramljak svjestan je da njegova momčad mora odigrati jednu od najboljih utakmica sezone, ako se želi vratiti s pobjedom...

- Njima je ova utakmica jako važna, jer teoretski još nisu osigurali ostanak u ligi, tako da očekujemo težak dvoboj, kakva je bila i većina ove sezone. Moramo igrati mnogo bolje nego što smo igrali na završnom turniru Kupa Krešimira Ćosića, gdje smo bili nervozni i nekako u grču. Moramo se opustiti. Osigurali smo ostanak i s ove dvije pobjede do kraja možemo ostvariti plasman u Eurokup, što nam je svakako dodatan motiv - kaže Ivan Ramljak, koji je kao bivši igrač Širokog odigrao dosta utakmica protiv Igokee i dobro poznaje protivnika.

- Tamo je uvijek neugodno igrati. U posljednje vrijeme su se i pojačali s nekoliko dobrih igrača i da bismo odnijeli bodove iz Laktaša sigurno ćemo morati biti na visokoj razini. Dat ćemo sve od sebe da tako i bude - za kraj će krilni igrač Zadra.

Sponzori