Opet presudila loša treća četvrtina 06.02.2016.

Zadar vodio na poluvremenu, pa uvjerljivo izgubio

Košarkaši Zadra u utakmici 23. kola ABA lige ubilježili su poraz na gostovanju kod Partizana 87-76.
 
Sve do polovice treće četvrtine Zadrani su bili u vrlo izglednoj situaciji za pobjedu. U 24. minuti utakmice imali su osam koševa prednosti (49:41), ali nedostatak raspoloženih šutera u drugom dijelu utakmice presudilo je ambicijama momčadi Ante Nazora.
 
Partizan su predvodili Edo Murić s 20 koševa i sedam skokova te Kevin Jones sa 17 poena i sedam skokova. U momčadi Zadra najbolji je bio Glenn Cosey s 19 koševa, dok je Boris Barać uz 15 poena ugrabio i sedam skokova.

Zadrani su u Višnjiku slavili s +4, a izgubili u Pioniru s -11, što će u slučaju identičnog skora na koncu regularnog dijela sezone prevladati na stranu Partizana.

Nakon utakmice trener Zadra, Ante Nazor nije imao velikih razloga za zadovoljstvo igrom svoje momčadi.

- Čestitam Partizanu na pobjedi koja je potpuno zaslužena jer su više željeli pobjedu. Mi smo prije utakmice rekli da su ključ za pobjedu: zaustaviti ofanzivni skok, što nismo uspjeli tijekom cijele utakmice, a što je bila baza za lake poene koje su nam zabijali i na taj način dizali samopouzdanje.
Dozvolili smo im i lake poene iz vana, a kada smo stekli prednost, nismo u radnom dijelu odradili zadaće kako treba i nismo znali kontrolirati loptu. Trebali smo u toj fazi utakmici kontrolirati emocije, koje su nas odvele u krivom smjeru. Iz ove utakmice možemo izvući velike pouke. Ovakve utakmice se mogu prelomiti u svoju korist velikim naporom, a mi to nažalost nismo uspjeli
, rekao je Nazor.

Marko Ramljak bio je jedan od borbenijih u redovima Zadra te je utakmicu zaključio sa 9 poena uz 2 skoka.

- Bila je to izuzetno teška utakmica, energetski i za nas i za njih. Natjerali smo ih na dosta agresije i trke. U prvom poluvremenu nas je dosta dobro išao šut, dok je bilo tako imali smo prednost, ali oni su se konstantno vraćali skokovima u napadu što je bio ključ njihove pobjede.

Partizan - Zadar 87-76 (25-18, 16-27, 23-13, 23-18) Partizan: Cvetković 15, Jones 17, Murić 20, Marinković 4, Vitkovac, Đumić 8, Milutinović 8, Williams 6, Vrabac 4, Wilson 5; Zadar: Bašić 5, Cosey 19, Kraljević 6, Delaš 8, M. Ramljak 9, Bošnjak 7, Marinković 7, Barać 15, I. Ramljak, Špaleta, Šango;
Galerija: Partizan - Zadar 87-76

Sponzori