Momčad je maksimalno mobilizirana i motivirana 07.01.2016.

Utakmica Tajfun-Zadar igra se u petak u 20 sati.

Košarkaši Zadra seriju od šest poraza u nizu pokušat će zaustaviti u Celju kod Tajfuna, u ogledu 19. kola ABA lige. Utakmica se igra u petak u 20 sati.

- Nadam se da je stiglo vrijeme za prekid naše negativne serije. Momčad je maksimalno mobilizirana i motivirana, a očekujem da će to prezentirati i na terenu. Zapravo, u ovakvoj situaciji igračima ne treba ni trener ni bilo koji faktor iz okoline, nego jednostavno moraju pronaći unutarnju motivaciju i dati sve od sebe na parketu. Očekujem da se momčad skupi i da igrači počnu surađivati i pomagati jedni drugima u trenucima kada je to najbitnije. Moramo se držati dogovora i napraviti sve da se ova utakmica okrene u našu korist. Ako tako bude, možemo se ponovno vratiti na poziciju gdje smo bili, a to je dioba petog mjesta, jer liga je apsolutno nepredvidiva u svakom pogledu, a posebno ispod četvrtog mjesta, istaknuo je trener Zadra Ante Nazor na konferenciji za novinare uoči utakmice.

Nazor je svjestan kako njegovu momčad ne očekuje lagano gostovanje već vrlo zahtjevan suparnik...

- Riječ je o stabilnoj momčadi, koja ima čvrstinu i svoj sistem, kojemu jako teži. Potrebno je prilagoditi se protivniku i razbiti njegovu uravnoteženost, te krenuti maksimalno agresivno da se zaustave njihovi pojedinci u dobroj formi. Pritom prvensteno mislim na playmakera Bratoža i vanjskog igrača Ponjavića, ali i drugi igrači unutar tog sustava imaju svoju kvalitetu.

Nazor je najavio da se očekuje dolazak jednog igrača na poziciji krilog centra...

- Očekujem da ćemo danas-sutra dovesti pojačanje u skladu s našim mogućnostima, koje u ovom trenutku nisu baš bajne. Radi se o hrvatskom igraču na poziciji četiri. Što se stanja u momčadi tiče, Bošnjak se oporavlja, počeo je trenirati i bit će u sastavu, ali još nije potpuno izliječen. Dugo nije trenirao, ali nadam se da će nam moći pomoći u određenom razdoblju, što nam je jako potrebno.

Da je vrijeme za oporavak od rezultataskog pada poručuje i igrač Zadra Franko Šango...

- Sigurno da nije lijepo vidjeti niz od šest uzastopnih poraza, ali vjerujem da se možemo izvući iz negativne serije. Tajfun je momčad koju dobro poznajemo, pobijedili smo ih u prvom dijelu prvenstva i pokušat ćemo opet. Dobro su pokriveni na svim pozicijama i čvrst su protivnik, ali se mi moramo fokusirati na svoju igru, vratiti onu prepoznatljivu borbenost, smanjiti crne rupe u koje smo znali upasti u zadnjim utakmicama i onda imamo izgleda za trijumf. Motiva nam ne nedostaje i nadamo se da će Tajfun biti pozitivna prekretnica za našu momčad.

Sponzori