Kobno drugo poluvrijeme 24.12.2015.

Novi poraz Zadra

Košarkaši Zadra ubilježili su novi poraz. Pred 5 500 gledatelja u dvorani Pionir u Beogradu, aktualni prvak Crvena Zvezda pobijedio je rezultatom 83-57. 

Iako je u nakon prvog poluvremena rezultat bio izjednačen (35-35), nakon poluvremena igrači Crvene zvezde vratili su se visoko motivirani i čvrstom igrom izborili pobjedu 83:57.

- Čestitam protivniku na zasluženoj pobjedi i plasmanu u Top 16 fazu Eurolige. Ipak, Crvena zvezda je veća novost od nas. Imali smo dobro prvo poluvrijeme kad smo protivniku parirali prije svega zahvaljujući discipliniranoj igri. Ali, u dugom poluvremenu kao da je neka druga ekipa istrčala na parket. Morali smo pokazati više čvrstine i odgovornosti. Nismo smjeli dozvoliti protivniku otvorene šuteve, kontranapade, da se razbudi i dođe do samopouzdanja. Uz veći angažman tokom prvih 20 minuta mogli smo imati i veću prednost. Ipak, isto tako, u posljednjoj četvrtini smo trebali pokazati karakter, iskoristiti bonus i pravovremeno prekinuti akcije protivnika. No, na žalost nismo, izjavio je nakon utakmice trener Zadra Ante Nazor.

Centar Zadra Ivan Marinković dodao je kako je drugo poluvrijeme bilo katastrofalno za naše.

- Došli smo u Pionir sa nadom da možemo iznenaditi velikog favorita. Držali smo se dogovora u prvih 20 minuta, ali je to u nastavku izgledalo jako loše. Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobjedi.

Sponzori