Nazor: Moramo se vratiti u pravi ritam 18.12.2015.

Ramljak produljio do kraja sezone

Košarkaši Zadra u 15. kolu ABA lige u subotu će u Domu Kreše Ćosića ugostiti momčad Krke iz Novog Mesta. 

Prvi dvoboj ove sezone pripao je Krki (77:66), ali bio je to još neuigrani Zadar i bez Ante Delaša. Hoće li ovaj put biti drugačija priča, saznat ćemo sutra od 21 sat.

- Očekujem da se prezentiramo u što kvalitetnijem izdanju. Nakon dva gostovanja, koja nisu bila dobra što se rezultata tiče, moramo se vratiti u pravi ritam i nametnuti svoj stil igre. Krka je kvalitetna, dobro ukomponirana i taktički uravnotežena momčad, s jako dobrim šuterima i ravnotežom između unutarnje i vanjske linije. Sigurno nas ne očekuje lagan posao, nego ćemo morati krvavih koljena izići iz ove utakmice da izborimo pobjedu. Moramo se vratiti u pravi ritam, nametnuti svoj stil igre i nastojati prenijeti težište igre na cijeli teren, kako obrambenom, tako i napadačkom agresivnošću, kaže Ante Nazor, trener Zadra.

Posebnu pozornost treba pridodati slovenskoj momčadi koja je dosad odnijela čak 4 pobjede iz Zadra - Krka je jednom slavila u Jazinama, a čak triput u Višnjiku. Sveukupno, Krka je u ABA ligi pobijedila 10 puta, a Zadar sedam. Same te brojke, bez obzira što će ovo biti nova utakmica, pozivaju na oprez.O suparniku sve najbolje....

- Krka je kvalitetna, dobro komponirana i taktički uravnotežena momčad, s jako dobrim šuterima i balansom između unutarnje i vanjske linije. Sigurno nas ne očekuje lagan posao, nego da ćemo krvavih koljena izići iz ove utakmice da izborimo pobjedu. Treba se pripaziti prvenstveno njihove unutarnje igre, posebno Lalića i Dimeca, s tim da naš bivši kapetan Ivanov podjednako dobro igra i na poziciji "high posta" i "low posta". U defanzivnom dijelu na to moramo obratiti pažnju. Ne smijemo dopustiti njihovim vanjskim igračima da uđu u šuterski ritam, prvenstveno Sinovcu, koji je podjednako dobar u kreaciji iz driblinga i u setu šuta. Tu su i Mulalić i Lapornik igra sve bolje. Glupo je bilo koga posebno isticati, moramo nametnuti naš stil igre da ne bi dopustili da se razigraju. Važno je da prenesemo težište igre na cijeli teren, kako obrambenom, tako i napadačkom agresivnošću, zaključio je Nazor.

Utakmica se igra u subotu, u dvorani " Krešimir Ćosić" s početkom u 21 sat. U međuvremenu je iz kluba stigla službena informacija da je Ivan Ramljak produljio ugovor s klubom do kraja sezone.

Sponzori