Pali u samoj završnici 13.12.2015.

Cibona do pobjede serijom 16-2

Košarkaši Zadra u u 14.kolu ABA lige poraženi su na gostovanju kod Cibone rezultatom 74-65. U najvećem derbiju hrvatske košarke Zadar je nekoliko minuta prije kraja vodio 63-58 i imao napad, no nakon promašene trice Delaša Cibona radi seriju 16-2 i stiže do prve pobjede pod vodstvom novog trenera Damira Mulaomerovića.

Cibonu je do pobjede predvodio Ante Žižić. Iskusni je centar za nepune 24 minute na parketu ubacio 15 koševa. Jagodić je dodao 14, a vrlo važnu ulogu u završnom preokretu imao je Filip Krušlin, koji je utakmicu završio sa 9 koševa.

Kod Zadra, Ante Delaš ubacio je 13 koševa i dodao 6 asistencija. Glenn Cosey završio je utakmicu sa 11 koševa, Filip Kraljević 10 koševa i isto toliko skokova.

Ante Nazor, trener Zadra:

“Čestitam momčadi Cibone na zasluženoj pobjedi, koja se vidi iz aviona. Željeli su dobiti više od nas. Znao sam da će se bacati na glavu i sve, to sve vidjelo u ofenzivnim skokovima, agresivnosti na linijama unutra i vani, što je preduvjet da se okrene utakmica u njihovom smjeru. Oni su ostvarili zacrtano, a meni je žao što nismo iskoristili onih pet poena prednosti u finišu. Utakmica je od samog početka išla na mlin Cibone.”

 Filip Kraljević, igrač Zadra:

“Mi večeras nismo bili pravi i dozvolili smo Ciboni previše skokova u napadu i samim time smo svoju igru onemogućili. On su igrali pet na pet, imaju puno više starijih igrača. Da smo uspjeli uspostaviti ono što inače igramo, bilo bi drugačije.”

Damir Mulaomerović, trener Cibone:

“Čestitao bih mojim igračima na fantastičnoj borbi. Zadar je večeras pokazao da je to ekipa koja 45 minuta igra u istom ritmu. Znali smo što nas čeka, vjerojatno ni igrači nisu sami svjesni koliko je ova pobjeda za nas egzistencijalna da dobijemo neki mir u narednom periodu. Mislim da trenutno stanje na tablici nije bilo ni realno. Jako dobra utakmica. Ne bih nikoga individualno izdvajao, ali sav skauting smo dobro pripremili i ničega ne bi bilo da nije bilo želje, volje i entuzijazma. To je sve publika nagradila što mi je bilo jako drago. Ja sam bio pozitivno nervozan, osobito jer je došao nezgodni Zadar. Nismo padali ni kad smo imali rezultatski minus. Svi su dali svoj doprinos u ovoj pobjedi. Ovo je nova priča, ići ćemo utakmicu po utakmicu. Mene je vodila misao da dobijemo utakmicu jer nam je to u ovom trenutku najvažnije. Ja sam prezadovoljan i drago mi je da je moj debi startao s pobjedom. Imamo komunikaciju, radili smo dobro, puno smo razgovarali i pokazalo se da je to pridonijelo pobjedi. Sviđa mi se biti trener ove ekipe.”

Filip Krušlin, igrač Cibone:

“Bila je ovo teška utakmica za nas, što psihološki i zbog situacije u kojoj se nalazimo. Na kraju smo zasluženo dobili utakmicu.”

Cibona - Zadar 74-65 (19-16, 22-24, 17-14, 16-11) Cibona: Rozić 8, Florence 5, Kuridža 14, Mavra, Krušlin 9, Hukić 8, Šiško 5, Slavica, Joksimović 5, Žižić 15, Zubac, Sirišćević 5; Zadar: Bašić 6, Delaš 13, Kraljević 10, Cosey 11, Pašalić, I. Ramljak 7, M. Ramljak 7, Šango, Marinković 2, Bošnjak 6, Barać 1, Špaleta;
Galerija: Cibona - Zadar 74-65

Sponzori