Zadar se učvrstio na petom mjestu 30.11.2015.

Sjajna obrambena igra Zadra

Košarkaši Zadra odličnom su obrambenom predstavom, poglavito u drugom poluvremenu slomili Igokeu te su zasluženo slavili rezultatom 69-60. Bila je ovo sedma pobjeda Zadrana kojom su ostali usamljeni na petom mjestu ljestvice.

Nakonj što su gosti prvu četvrtinu zaključili vodstvom 22-14, Zadrani su u drugi dio utakmice krenuli još slabije pa su gosti u 12. minuti vodili s uvjerljivh plus 13 (27-14).

Ipak, nakon minute odmora domaćini su se konsolidirali i unatoč dvije tehničke greške koje su im dosuđene dolaze do obećavajućih 33-39 nakon 20 minuta igre.

U trećoj četvrtini Zadar je gostima dozvolio samo 6 postignutih poena, te je već tada postalo jasno da će bodovi ostati na Višnjiku.

U posljednjoj četvrtini Zadar je dovršio posao započet u trećoj. Obrana gotovo niti u jednom trenutku nije gubila intenzitetu, a ubačajem Coseya dolaze do najveće prednosti na utakmici od +15 (66-51).

Zadrane je u sedmoj ovosezonskoj pobjedi predvodio sjajni Ivan Ramljak sa 12 poena, ali i sa odličnim obrambenim učinkom. Kraljević je dodao 10 ubačaja, Cosey 9, a Delaš i Barać po 8 koševa.

Zadrani se sada s omjerom 7-5 nalaze na 5. mjestu, a u sljedećem ih kolu očekuje gostovanje kod Sutjeske.

Ante Nazor, trener Zadra:
"Ova momčad opet je pokazala karakter vrativši se iz minusa. Želim zahvaliti našim navijačima koji su bili uz nas i kada smo gubili, oni su naša snaga. Dobar rad na treninzima sada nam se vraća, pogotovo a sve boljim učinkom igrača s klupe. Možemo li dohvatiti doigravanje? Mi želimo nastaviti raditi i pobjedjivati, vidjet ćemo gdje će nas to dovesti, ali naši navijači su emotivni i vatreni i razumijem njihovu euforiju."


Franko Šango, igrač Zadra:
"Baš kao i u prošlom kolu protiv MZT Skopje Aerodroma vratili smo se iz velikog minusa i na kraju pobijedili. To pokazuje karakter i kvalitetu momčadi. Trebamo nastaviti ovako igrati,mislim da smo na pravom putu da nastavimo razveseljivati naše navijače."

 
Željko Lukajić, trener Igokee:
"Čestitam Zadru na pobjedi. Mi smo dosta dugo bili u utakmici ali za pobjedu nam je nedostajao bolji napadački učinak, pogotovo najiskusnijih igrača. Mi smo mlada momčad koja na ovakvim utakmicama skuplja iskustvo i nadam se da će moji igrači iz ovoga izvući pouku."

Miloš Komatina, igrač Igokee:
"Smatram da smo olako ispustili plus 13 u drugoj četvrtini. To je bio ključ ovog meča. Zadar je dovoljno iskusna i kvalitetna momčad da bi to propustio kazniti. Bilo je dobrih perioda u igri naše momčadi i na temelju toga možemo biti optimisti za nastavak sezone."

KK Zadar - KK Igokea 69-60 (14-22, 19-17, 17-6, 19-15) KK Zadar: Bašić 2, Cosey 9, Kraljević 10, Šango 6, Delaš 8, Špaleta, M. Ramljak 5, Bošnjak, Marinković 5, Barać 8, I. Ramljak 12, Pašalić 4. KK Igokea: Dimić 13, Krstić 13, Ćapin 7, Pešaković 8, Kesar 3, Komatina 5, Mikulić, Milošević, Radenović 6, Radivojević 5, Talić, Todorović.
Galerija: Zadar - Igokea

Sponzori