Zadar kod Cedevite: Pokušat ćemo iskoristiti njihov umor 24.10.2015.

Nazor: Igrači moraju gorjeti od želje za pobjedom

Sve što se događalo prvih nekoliko kola pokazalo je da se svakoga može pobijediti. Liga je vrlo izjednačena i svaku utakmicu treba tretirati kao priliku da se napravi iznenađenje. Igrači su ti koji trebaju gorjeti od želje i strasti da se to dogodi i onda je sve moguće - kaže trener Zadra Ante Nazor uoči sutrašnjeg gostovanja kod Cedevite (19:00 sati) u 7. kolu ABA lige.

U proteklih nekoliko sezona Zadar je neke od najslađih pobjeda ostvario upravo u zagrebačkom Domu sportova. Ako itko zna recept kako srediti "vitamine", onda je to Ante Nazor, koji ih je u prve dvije zadarske sezone pobijedio čak sedam puta.
- Sve to što se događalo proteklih sezona može nam samo dati naznaku da se svakoga može pobijediti. To moram prenijeti na igrače, da budu fokusirani, motivirani i nadasve hrabri. I pobjeda Olimpije na gostovanju kod Zvezde u prošlom kolu sugerira nam da je ABA liga vrlo izjednačena i da svaku utakmicu treba tretirati kao priliku da se napravi iznenađenje. Igrači su ti koji trebaju gorjeti od strasti i želje da se to dogodi i onda je sve moguće. Bilan ima veliku inicijativu pod obručima, ali općenito Cedevita se dosta oslanja na vanjski šut. Moramo im odgovoriti agresivnom obranom i spriječiti otvorene šuteve - kaže Nazor.

Cedevita je ove sezone odigrala osam utakmica, te je ostvarila po četiri pobjede i poraza. U ABA ligi, gdje je izgubila od Krke u Novom Mestu, ali dobila Crvenu zvezdu kod kuće, ima omjer 4-2, a u Euroligi 0-2.
- To je bez dvojbe jedna od najboljih momčadi u ABA ligi, koja cilja na sam vrh. Neočekivani porazi Zvezde od Olimpije i Cedevite u Novom Mestu sugeriraju približavanje Budućnosti, koja možda po snazi rostera zaostaje za tim dvjema momčadima, ali ne i po drugim kvalitetama. Stoga ne sumnjam da će u Cedeviti biti maksimalno fokusirani na ovu utakmicu, jer ne smiju gubiti bodove na domaćem terenu.

Prvih šest kola ABA lige Zadar je odigrao u razmaku od svega 16 dana. Ovaj tjedan bio je prvi od službenog početka sezone u kojemu su se Nazor i igrači mogli u potpunosti posvetiti treninzima i pripremi za sljedećeg protivnika. Kako je to izgledalo?
- Ovaj ritam na početku nas je malo pokosio, ali to nije opravdanje, jer kako nama tako i svima. Činjenica je da Ivan i Marko Ramljak nisu prošli pripreme, tako da se osjetio pad kod tih igrača, koji mogu biti velika prevaga, posebno u defanzivnom i tranzicijskom dijelu. Svaki mikrociklus rada nam mnogo znači da se stigne sve napraviti, bolje analizirati protivnika i podići razinu momčadske forme.

Povratnik Ante Delaš u dresu Zadra ponajbolje predstave pružao je baš protiv Cedevite, koja ga je kasnije i dovela u svoje redove. Primjerice, 28. listopada 2012. bio je najbolji strijelac u velikoj pobjedi Zadra u Domu sportova 67:83. U toj utakmici, Delaš je zabio 18 poena (trica 4-6), a pratili su ga Romeo Travis i Franko Kaštropil sa po 13 poena. Povratnički debi u zadarskom dresu Delaš će imati upravo protiv zagrebačkog kluba, za kojega je igrao protekle dvije sezone.

- Zadovoljan sam povratkom u Zadar. Na kraju je sve dobro ispalo. Malo se sve to skupa oteglo, ali dogovorili smo se i drago mi je što sam se vratio. Pratio sam situaciju, iako ne baš detaljno, ali pogledao sam posljednje dvije utakmice. Vidi se da ima nekih problema u igri i nije sve baš kako bi željeli, ali momci rade dobro, trude se i mislim da ćemo se svi zajedno izvući iz ovoga, rekao je Delaš, koji je sa Zadrom potpisao ugovor do kraja sezone 2016./17.

ABA liga
Raspored 7. kola: Nedjelja: Cedevita - Zadar (19 sati, TV Arena sport 1), MZT Skoplje - Cibona (17). Ponedjeljak: Metalac - Crvena zvezda (21). Rezultati: Tajfun - Mega Leks 60:64, Olimpija - Budućnost, Partizan - Krka, Igokea - Sutjeska (sinoć).

Sedam pobjeda Ante Nazora protiv Cedevite: 28.10.2012. (ABA liga, 6. kolo) Cedevita – Zadar 67:83 27.03.2013. (Liga za prvaka, 1. kolo) Cedevita - Zadar 79:84 23.04.2013. (Liga za prvaka, 8. kolo) Zadar - Cedevita 85:77 19.05.2013. (Polufinale PH, 1. ut.) Zadar - Cedevita 79:74 26.05.2013. (Polufinale PH, 3. ut.) Zadar - Cedevita 86:81 8.12.2014. (ABA liga, 11. kolo) Cedevita - Zadar 71:74 6.05.2015. (Liga za prvaka, 10. kolo) Zadar - Cedevita 68:54

Sponzori