Nazor poveo Zadar u novu sezonu 10.08.2015.

Kroz nekoliko dana stižu pojačanja

Jutros su počele pripreme KK Zadar za novu sezonu. Treneri Anti Nazoru odazvali su se svi igrači koji su pod ugovorom - Lovre Bašić, Toni Jelenković, Marko Jurica, Franko Šango, Henrik Širko, Ivan Vraneš, Boris Barać, Filip Kraljević i Mario Špaleta, a od novih igrača trenirao je centar Ivan Marinković, koji je sa Zadrom nedavno potpisao 3-godišnji ugovor.

 

Zadar je ove godine ostao bez dva stožerna igrača, kapetana Ive Ivanova i Josipa Sobina, a prije njih ekipu je, prije isteka ugovora, napustio i James Florence. Trener KK Zadar Ante Nazor naglasio je kako je i sudbina Marka Ramljaka upitna.
- Pod upitnikom su gotovo svi nosioci prošlogodišnje igre, što nije dobra situacija jer je kontinuitet u sportu iznimno bitan. Mi u ovom trenutku moramo promptno reagirati i potpisati nove igrače, i to jednoga na pozicija beka, krila te na unutarnjoj poziciji, rekao je trener te izrazio nadu kako ove godine stvari neće biti turbulentne kao lani.
Na pitanje o Domagoju Vrkić odgovorio je kako to ne spada u njegovu domenu.
- Sve što sam saznao doznao sam iz medija, to je totalno nezdrava situacija i smatram da ovaj klub ima toliku težinu da se takvo „cirkusiranje" ne smije komentirati.
Košarkaši KK Zadar pripreme će odraditi u Zadru. Za odlazak drugdje nema potrebe jer kako tvrdi Nazor, imamo fenomenalne uvjete, a sve ostalo bio bi dodatni trošak nepotreban u ovoj situaciji.
Novi centar Beograđanin Ivan Marinković poručio je:Znam gdje sam došao, u veliki klub s velikom tradicijom. Ambicije su nam se poklopile i ja se nadam kako ću ja pomoći Zadru, a i Zadar meni da ostvarimo željeni rezultat. Mislim da ću se velikom požrtvovnošću i borbenošću nametnuti zadarskim navijačima i da ćemo zajedno imati vrlo uspješnu sezonu - optimistično će Marinković.
Osim Marinkovića, na današnjem su treningu bili prisutni i Lovre Bašić, Toni Jelenković, Marko Jurica, Franko Šango, Henrik Širko, Ivan Vraneš, Boris Barać, Filip Kraljević i Mario Špaleta.
- Došao sam u klub s velikom tradicijom. Ambicije su nam se poklopile i nadam se da ću pomoći Zadru kao i Zadar meni kako bi zajedno napravili dobar rezultat.

Zadar je uoči ove sezone ostao bez dva stožerna igrača, kapetana Ive Ivanova i Josipa Sobina. Trener Ante Nazor nada se da će se uspješno riješiti pitanje ostanka Marka Ramljaka.

- Kontinuitet u sportu je iznimno bitan i zato bi bilo dobro da ostane Ramljak. Mi u ovom trenutku moramo dovesti nove igrače, i to barem jednoga na pozicija beka, zatim krilnog igrača te na centarskoj poziciji.

Košarkaši Zadra pripreme će uglavnom odraditi na Višnjiku. Za odlazak drugdje nema potrebe, jer kako je istaknuo Nazor, u Zadru imamo fenomenalne uvjete, a sve ostalo bi predstavljalo nepotreban trošak u ovoj situaciji.

Novinarima se predsatavio i novi centar, Ivan Marinković

- Znam da sam došao u veliki klub s velikom tradicijom. Ambicije su nam se poklopile i ja se nadam kako ću ja pomoći Zadru, a i Zadar meni da ostvarimo željeni rezultat. Mislim da ću se velikom požrtvovnošću i borbenošću nametnuti zadarskim navijačima i da ćemo imati vrlo uspješnu sezonu.

Kroz idućih nekoliko dana očekuje se dolazak još barem tri pojačanja, na pozicijama beka, krila i centra. Organizator igre će prema svemu dueći biti stranac, dok bi se ostale pozicije trebale popunjavati domaćim igračima. 

 

Od pripremnih utakmica zasad je dogovoren nastup na tradicionalnom turniru u Rijeci, te na Zadar Dogus baksetball tournamentu od 23. do 27. rujna.
Galerija: Početak priprema KK Zadar

Sponzori