Dvanaest godina bez Tomislava Kneževića 08.08.2015.

U rujnu će se u Jazinama održati 11. memorijalni turnir

 

U spomen na tragično preminulog zadarskog košarkaša Tomislava Kneževića, naredni će se vikend u Jazinama odigrati jubilarni 10. memorijalni turnir.
Na turniru će osim domaćina, juniora Zadra, nastupiti i juniori Cedevite, Jollyja te Sonik Puntamike.
Turnir započinje 30. kolovoza u 11:00 sati utakmicom između Sonik Puntamike i Jollyja, a završava dan kasnije u 12:45 podjelom nagrada i ceremonijom zatvaranja.
Kompletan raspored turnira nalazi se na plakatu u prilogu članku.
S kadetima je odvojio broncu na prvenstvu Hrvatske, bio je član kadetske reprezentacije Hrvatske, nastupao je na kadetskom Europskom prvenstvu 1997., igrao je za reprezentaciju Hrvatske na Olimpijskim igrama mladih 1998., za seniore Zadra zaigrao je u sezoni 1999/2000, iste je sezone osvojio Kup Kreše ćosića, početkom prošle sezone napušta Jazine i odlazi u ljubljanski Slovan. Bio je bek šuter s vrlo dobrim osjećajem za trice
Knežević je prošao sve uzrasne kategorije u KK Zadar, a bio je i član prve momčadi. U protekloj sezoni karijeru je nastavio u Sloveniji. Bio je omiljen među zadarskim sportašima.

Jučer se navršilo tužnih dvanaest godina od tragične pogibije zadarskog košarkaša Tomislava Kneževića.

Tim je povodom izaslanstvo KK Zadar, zajedno s njegovom obitelji i prijateljima, nazočilo svetoj misi zadušnici da bi potom položili vijenac i zapalili svijeće na njegovom posljednjem počivalištu u Vinjercu.

Tomislav Knežević je prošao sve uzrasne kategorije u KK Zadar, a bio je i član prve momčadi. S kadetima Zadra je odvojio broncu na prvenstvu Hrvatske, bio je član kadetske reprezentacije Hrvatske, nastupao je na Europskom kadetskom prvenstvu 1997., igrao je za reprezentaciju Hrvatske na Olimpijskim igrama mladih 1998., za seniore Zadra zaigrao je u sezoni 1999/2000. te je iste sezone osvojio Kup Kreše Ćosića.

Jednu seniorsku sezonu odigrao je u dresu ljubljanskog Slovana. 

 

 

U spomen na tragično preminulog zadarskog košarkaša, u Jazinama će se 05. i 06. rujna 2015. odigrati tradicionalni 11. memorijalni turnir Tomislava Kneževića. Na turniru će osim domaćina, juniora Zadra, nastupiti i njihovi vršnjaci iz Cedevite, Union Olimpije te Sonik Puntamike.

Sponzori