Nazor: Čestitke igračima i navijačima na cijeloj sezoni 31.05.2015.

Teško je izboriti finale s jednim organizatorom igre

Košarkaši Zadra ipak nisu uspjeli izboriti majstoricu u polufinalnoj seriji s Cibonom. Porazom 73-71 u dvorani Krešimira Ćosića oprostili su se od ove  natjecateljske sezone.

Iako su vodili gotovo cijelu utakmicu, Vukovi su u posljednjoj minuti imali više koncentracije i izborili finale gdje će se susresti s boljim iz dvoboja Cedevite i Zagreba. Domaća publika ovacijama je ispratila Zadrane, koji su može se reći, imali uspješnu sezonu unatoč svim nedaćama koje su ih pratile ove sezone. Slično razmišlja i trener Ante Nazor...

- Čestitam svojim momcima, ne samo na ovoj utakmici nego na angažmanu cijele ove sezone. Mislim da smo sezonu, koja nije bila nimalo lagana, odradili maksimalno sportski i fer. Također čestitam publici koja nas je bodrila do zadnje utakmice. Smatram da smo s njima uistinu bili jedno tijelo cijelu sezonu.

Nazor žali zbog propuštene prilike da se izbori treća utakmica...

- Smatram kako je u ovakvoj egal završnici presudilo njihovo iskustvo te stabilnost i mirnoća u igri. Svojim igračima nemam što prigovoriti jer smo igrali motivirano i angažirano što najbolje pokazuje omjer skokova. Šteta što nismo iskoristili neke čiste situacije, od zicera pod košem do slobodnih bacanja, te nismo imali petlje u završnici loptu dovesti tamo gdje smo trebali, a to je pod koš.

Je li u posljednjem napadu bio prekršaj nad Lovrom Bašićem?

- Ne želim komentirati suđenje jer nisam odgojen u takvom duhu. Ono što je svakako važno istaknuti da je Bašić odigrao cijelu finalnu seriju sam na poziciji organizatora igre. Ozljedom Segarića nismo imali nekoga tko bi ga barem malo odmorio i to je za mladog igrača bio velik pritisak. Ipak, ovo će za jega biti veliko iskustvo i drago mi je da je upravo od krenuo odlučiti taj zadni napad, zaključio je Nazor.

- Čestitke i Zadru i mojim igračima što su bez obzira na mnogo problema tijekom sezone pokazali igru s puno želje. U finalu se nećemo predati. Cedevita je super favorit, ali idemo odigrati kvalitetne muške utakmice pa ćemo vidjeti - kazao je trener Cibona Slaven Rimac.

Sponzori