Zadrani pobijedili euroligašku Cedevitu 06.05.2015.

Veličanstvena predstava

Košarkaši Zadra su pred malim brojem gledatelja, ali onih najvjernijih u ipak sjajnoj atmosferi koju samo Zadrani znaju prirediti, pobijedili finalista ABA lige i euroligašku momčad Cedevite.

Sjajno su domaćini otvorili utakmicu, puni energije s visokim presingom na protivničke bekove a u napadu s odličnim protokom lopte. Prednjačili su Sobin i Kraljević sa 6 poena svaki, međutim ulazak u drugu četvrtinu je donio prve probleme za zadarsku momčad jer su neki lagani šutevi iscurili, a iskusni gosti su to znali iskoristiti pa su serijom 14-2 poveli 21:24. Šango odgovara tricom tek u 18. minuti za 24:24. Potom su nakon polaganja Stanka Baraća, njegov mlađi brat i Ive Ivanov uzvratili u zadnjoj minuti poluvremena s dvije trice pa je prvo poluvrijeme ipak pripalo našim košarkašima 30:26.

U drugom poluvremenu ponovno su se razigrali Sobin i Kraljević, slično kao na početku utakmice, a potonji se istakao sjajnim ubačajem na asistenciju Lovre Bašića za 39-30. Trener gostiju, Jasmin Repeša se tada odlučuje pozvati timeout koji se pokazao kao dobar potez jer je s dvije trice Ante Delaša dobio reakciju s klupe koju je tražio.

Zadnja dionica je protekla u potpunoj dominaciji naše momčadi, gdje se spomenutom dvojcu priključio i trio Ivanov - Barać - Bašić pa je završilo konačnih, lijepih 68:54.

Poslušajte tonove s pressice (Barać, Nazor, Repeša) klikom na ovaj LINK

KK ZADAR - KK CEDEVITA 68-54 (19-10, 11-16, 18-12, 20-16)

KK Zadar: Bašić 5, Ivanov 16, Kraljević 13, Vraneš, Šango 3, Sobin 14, Širko 3, Špaleta, Barać 14, Jurica.

KK Cedevita: Mazalin, Zubčić 2, Barać 8, Ramljak 3, Pilepić 1, Babić 10, Delaš A. 11, Žganec 10, Bilan 4, Delaš M., Gordić 2, Arapović 3.

Tijekom cijele utakmice imali smo kontrolu ritma. Igrali smo timski, a to se najbolje vidi kroz 15 asistencija. S borbenošću i timskom igrom smo se suprostavili nadmoćnom protivniku. Bili smo nervozni u prvom dijelu, imali smo dosta izgubljenih lopti, ali u nastavku smo bili pravi. Mi moramo još popraviti neke segmente igre, bolje uspostaviti pas igru, ubrzati protok lopte i prije dolaziti u čiste situacije. Moramo ispraviti greške i na najbolji mogući način izgurati ovu sezonu. Ova utakmica je pokazatelj našeg potencijala - rekao je Ante Nazor.

Sponzori