Zadrani večeras u Šibeniku 01.04.2015.

Prvo kolo Lige za prvaka

Košarkaše Zadra večeras na otvaranju Lige za prvaka čeka gostovanje u Šibeniku protiv istoimenog domaćina. Zadrani će sigurno biti motivirani da pobjedom startaju ovogodišnju Ligu za prvaka, ali i da Šibenčanima uzvrate za lanjski neugodan poraz na Baldekinu, kada je domaćin slavio 71:63.

- Protivnik je vrijedan svakog respekta. Sam njihov ustroj kluba, posloženost i činjenica da su u stanju dovoditi strane igrače, prije turskog reprezentativca, a sada Amerikanca, zatim financijski stabilna situacija, ambicije da igraju ABA ligu, te vrlo dobra domaćinska atmosfera, daju im za pravo da su jako ambiciozni. Hoće li to biti dovoljno da nas dobiju na terenu, vidjet ćemo večeras - kaže Ante Nazor.

Susret će propustiti Ivan Vraneš, a pod velikim povećalom će svakako biti nastup dvojice razigravača Segarića i Bašića koji su odlaskom Florencea i Bošnjaka postali glavne opcije na poziciji razigravača.

- Vraneš je zaradio distorziju gležnja pa sigurno neće biti spreman narednih desetak dana. Svi ostali su zdravstveno u redu. Vratili smo se u dobar ritam treninga, što me jako veseli, jer ova momčad ovisi o tome. Ove sezone je bilo raznoraznih situacija - i kada su nam nedostajala tri playmakera i kada nije bilo nekoga iz centarske linije. Ponekad smo u tim situacijama igrali jako dobro, a ponekad jako loše. Jedini zaključak iz toga je da, ako se poštuje sistem igre, ako se uđe maksimalno beskompromisno, na rubu faula i ako se prati ritam trčanja u oba smjera, onda redovito igramo dobro, bez obzira na to koga nema. Mislim da je to put da se dobro odigra i ova utakmica - zaključio je trener Zadrana.

Prijenos: Radio Zadar od 19 sati.

Sponzori