Zadar s Metalcem 20.03.2015.

26. kolo ABA lige

Košarkaši Zadra će u posljednjem kolu ABA lige sutra, u Krešinom domu s početkom u 19 sati, ugostiti momčad Metalca iz Valjeva. Iako rezultatski ne znači puno, pobjedom se žele oprostiti od regionalne lige u kojoj su opravdali očekivanja postavljena pred sam početak sezone.

- Iako nemamo više šanse za taj Eurokup, dat ćemo sve od sebe i dobro se pripremiti i odigrati najbolje moguće jer želimo uhvatiti dobar ritam i pripremiti se za prvenstvo Hrvatske a Metalac kao ekipu krasi jedan veliki kolektiv. Trebamo nametnuti svoj stil igre a to je biti agresivni na oba kraja terena i mislim da pobjeda tada ne bi trebala doći u pitanje - smatra Ivan Vraneš.

Trener Nazor se osvrnuo na dosad urađeno kao i na odlazak prvog razigravača.

- Bez obzira što nema rezultatskog imperativa želimo pobjedom završiti sezonu, koja je bila uspješna i bez stresa, prvo zbog naše publike koja je bila jako bitan faktor u ovom dijelu sezone jer smo imali domaćinski teren, a to se najviše reflektiralo na samopouzdanje mojih igrača koji su bili u stanju pobijediti puno bolje momčadi nego je to naš sutrašnji protivnik, uz naravno veliki respekt prema toj ekipi.

Pojasnio je Nazor gdje vidi opasnosti, ali i šanse.

- To je momčad koja ima dosta igrača na perimetru što može riješiti svaku situaciju jedan na jedan, nešto su tanji na low-post igri i tu je naša prednost što se vidjelo kada smo ih pobijedili na gostovanju kao rijetko koja momčad u ovoj ligi. Također moramo ih respektirati jer su još uvijek u igri za Eurokup, ali imaju i dvije pobjede više od nas.

Na pitanje je li Florenceov odlazak poremetio momčad trener Nazor kaže:

- Ostali smo bez Florencea, prvog razigravača što je ogroman hendikep, ne želim stvarati alibije, ali ne pamtim da je neki stožeran igrač napustio ekipu tijekom sezone i mislim da je ovo prvi put u povijesti ovog Kluba da je netko tko je bio glavni igrač otišao usred sezone - zaključio je Nazor.

VIDEO CIJELE PRESSICE KLIKOM NA LINK

Snimka utakmice sutra u 23 sata na SK 1

Sponzori