Zadrani sutra u Novom Mestu 27.02.2015.

23. kolo ABA lige

Košarkaše Zadra u sklopu 23. kola regionalne ABA lige sutra s početkom u 21 sat čeka teško gostovanje kod Krke u Novom Mestu te bi pobjeda značila veliki korak naprijed ka plasmanu u Europu, a toga su svjesni svi u momčadi i stručnom stožeru.

- Sigurno da će se osjetiti to petnaestodnevno izbivanje iz ABA lige da se opet uđe u taj ritam i sigurno da je ova utakmica na neki način izlučna za našu momčad, tako i Krkinu. Riječ je o teškom terenu a u prilog tome ide činjenica da su nanijeli jedini poraz Crvenoj Zvezdi, baš na tom terenu. I neće biti lako uspostaviti ritam utakmice i zato se nadam da ćemo mi biti pravi, da ćemo biti totalno fokusirani na zadaće koje smo postavili u pripremi utakmice i koje moramo odraditi - smatra trener Zadra, Ante Nazor.

Najveću opasnost vidi u organizaciji igre protivnika:

Smatram da dosta ovise o igri njihovog playmakera Armsteada, znači on je taj neki indikator igre Krke jer kad je on raspoložen onda i Krka igra dobro, odnosno kad nije momčad igra lošije. Ima ogromnu individualnu autonomiju igre pa i na temelju toga može riješiti utakmicu. Čini mi se da je to težište njihove igre, ali mislim da su zbog toga i uzeli Kriveca koji je tipičan momčadski igrač i koji je tu da poveže konce unutar igre.

Boris Barać: - Čeka nas jedno jako teško gostovanje, kao i svako u ABA ligi, mi se pripremamo i već smo spremni za utakmicu. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo, ne idemo tek tako u Sloveniju. To je jedna iskusna momčad dobro popunjena na svim pozicijama i tu je odličan trener Đikić te smatram da nas čeka jedna teška utakmica.

Video pressice

TV prijenos: SK 3

Sponzori