Zadar u finalu Kupa u Vukovaru! 18.02.2015.

Nakon 4 godine

U drugoj polufinalnoj utakmici završnice Kupa Krešimira Ćosića u Vukovaru Zadar je pobijedio Cibonu sa 82:74 i u četvrtak će u finalu u 18:00h igrati protiv Cedevite.

Do pobjede je s 30 poena i četiri asistencije Zadrane predvodio fantastični James Florence. Ive Ivanov dodao je 12 poena, četiri skoka i četiri asistencije, Boris Barać 11 poena i tri skoka, a na drugoj strani po 15 su poena ubacili Marin Rozić (5 skokova) i Ante Toni Žižić (7 skokova). 

Nakon što su Zadrani prvo poluvrijeme završili s vodstvom 42:39, na startu drugog Florence je zabio osam poena u seriji 11-3, kojom je momčad trenera Ante Nazora vodstvo povećala na 53:42.

Cibona se uspjela oporaviti i kad je Goran Jagodić-Kuridža na nešto više od osam minuta do kraja utakmice zabio tricu, njegova je momčad prešla u minimalnu prednost 64:63. Međutim, Florence je na drugoj strani prvo zabio za ponovno preuzimanje vodstva Zadrana. Kasnije je pogodio i važnu tricu za 68:66, a jednu je za 71:67 pogodio i Marko Ramljak.

Na minutu do kraja Ivan Siriščević zabio je tricu za samo -3 Cibone. Činilo se da još ima vremena za preokret, no Zadar je ipak sačuvao kartu za finale s Cedevitom.

 

"Bila je to teška utakmica. Tvrda i muška, kako sam i očekivao i najavio u samoj pripremi", izjavio je trener Zadra Ante Nazor (SoundCloud ton s pressice). "Imali smo dosta problema u kontroli njihovog napadačkog skoka i zbog toga nismo uspjeli uspostaviti svoju igru u ranoj fazi. Mi smo se tražili kroz utakmicu. Tražili smo raspoloženu petorku i igru. Igru smo i naši, posebno u trećoj četvrtini. Tu smo iskontrolirali skok i iako se Cibona poslije vratila, mi smo u završnici bili odmorniji i svježiji."

O finalu s Cedevitom Nazor je dodao: "To je naša najbolja momčad. Mi moramo sutra napravi sve da se suprotstavimo protivniku, sagledamo gdje su naše prednosti i na koju kartu zaigrati. Mi ćemo nastojati tijek susreta dovući u našu korist, na tragu one utakmice kad smo u ABA ligi u Zagrebu pobijedili Cedevitu i mislim da nas ova utakmica nije toliko istrošila da ne bi bili pravi."

Na to se nadovezao i krilni centar Zadra Ive Ivanov (Ton s pressice): "Znali smo da će ovo biti jako teška utakmica i da neće biti ni blizu kao ona zadnja koju smo odigrali protiv Cibone na Višnjiku. U prvom poluvremenu dosta problema Cibona nam je radila s napadačkim skokom. Kad smo to uspjeli pohvatati, u drugom poluvremenu uspjeli smo nametnuti svoj ritam i pobijediti. Sutra igramo s Cedevitom. To je euroligaška momčad, no mi smo iz Zadra i nadamo se da ćemo sutra osvojiti Kup."

Trener Cibone Slaven Rimac također se osvrnuo na utakmicu: "Utakmica je bila agresivna i muška. Po meni smo mi malo bolje otvorili utakmicu, no mislim da smo u prvom poluvremenu malo prelagano ispustili prednost koju smo imali. Dozvolili smo im da se vrate i mislim da je na kraju presudilo što Zadar ipak ima Florencea koji može naći dosta poena. Ostali igrači kad se usporede Cibona i Zadar više-manje su, što se tiče kvalitete, podjednaki. No, mislim da je Florence jednostavno izmislio desetak-petnaestak poena."

KOMPLETNA STATISTIKA UTAKMICE

Sponzori