Zadrani u gostima kod neporažene Zvezde 19.01.2015.

Derbi kola

Košarkaši Zadra jučer su krenuli put Beograda, gdje ih danas u 20,30 očekuje dvoboj 18. kola ABA lige protiv Crvene zvezde. Uoči gostovanja kod vodeće i jedine neporažene momčadi lige (17-0), pred novinare je izišao Franko Sterle, pomoćni trener.

S obzirom da Zadrane svega dva dana nakon favorizirane Zvezde očekuje dvoboj protiv Levskog u Sofiji, gdje su oni veliki favoriti, postavljeno je pitanje hoće li u Beogradu biti mjesta kalkulacijama, kako bi se neki igrači poštedjeli za dvoboj u Bugarskoj. Međutim, Sterle u ime stručnog stožera takvu mogućnost odlučno odbacuje.

- U stručnom stožeru smo takvi da ni u jednu utakmicu ne ulazimo s kalkulacijama i to pokušavamo prenijeti na igrače. Oni su svjesni situacije i činjenice da pred njima stoji momčad koja ima 17 uzastopnih pobjeda u ABA ligi, te se plasirala u drugi krug Eurolige u kojemu, unatč tri poraza, ne igra loše. Možda se zato u njihovim glavama mogu pojaviti takva razmišljanja o kalkulacijama, ali mi smo tu da to spriječimo - ističe pomoćni trener Zadra.

- Svi znamo koliko nas težak posao očekuje. Međutim, ponovit ću ono što govorimo prije svake utakmice: idemo igrati svoju igru i dati maksimum na terenu i obrambeno i napadački. Nastojat ćemo igrati onako kako znamo, boriti se koliko možemo svih 40 minuta i pokušati nešto napraviti.

Pobjeda bi bila prava senzacija, no Zadrani se uzdaju u onu da u sportu ništa nije nemoguće.

 - Mislim da je Zvezda u laganom padu što se tiče sportske forme, prema tome, nisu nepobjedivi, bez obzira što se igra u Beogradu i što će sigurno imati veliku podršku s tribina. Bit će jako teško doći do bodova u toj paklenoj atmosferi, ali vjerujem da nismo bez šanse.

LiveStream pressice

TV prijenos: SK1

Iako znam da ne postoji možda pet ljudi osim nas 12 i stručnog stožera, koji istinski vjeruju u to, mi vjerujemo da ih možemo iznenaditi u Beogradu. Želimo biti prvi koji će ih skinuti. - Filip Kraljević

Sponzori