Josip Sobin MVP prosinca! 09.01.2015.

ABA liga

Donosimo Vam razgovor koji je za službene stranice ABA lige dao naš Josip Sobin:

Poslije ne najboljeg starta u sezonu, Zadar je u posljednjih 6 kola pobijedio čak 5 puta, uključujući neke teške utakmice, kao one protiv Cedevite i Partizana NIS. Što se promijenilo u tom periodu i što je ključno za ovakvo podizanje forme?

„Imali smo šest poraza zaredom, ali podigli smo se u formi, pogotovo na psihološkom planu jer nakon pobjede protiv Krke podiglo nam se samopouzdanje. Mislim da smo fizički cijelo vrijeme bili na istom nivou s obzirom da treniramo dobro već par mjeseci, ali nakon te pobjede počeli smo vjerovati u svoje mogućnosti i da možemo igrati s jačim protivnicima."

Nakon nekoliko vezanih poraza trener Ante Nazor je pričao o nedostatku samopouzdanja kod mlađih igrača – očigledno je, da se situacija promijenila. Je li po vašem mišljenju samopouzdanje došlo kao posljedica pobjeda u zadnje vrijeme, ili su pobjede došle kao posljedica većeg samopouzdanja i borbenosti igrača na parketu?

„Hm, teško je reći je li došlo jedno zbog drugog, ali morate znati da je u Zadru teško a i lijepo igrati jer kad gubiš onda je teško a kad pobjeđuješ onda je lagano i lijepo. Mislim da je povezano ipak jedno s drugim, nakon pobjede smo dobili samopouzdanje i to nas je povuklo do veće borbenosti a opet ta borbenost nam je donijela samopouzdanje."

Vi ste poznati po svojoj nevjerojatnoj energiji na parketu i po tome što nikad ne odustajete, čak ni u situacijama kada se boriš s puno višim i jačim igračima. Odakle crpite ovu energiju i mislite li da je i ona utjecala na podizanje agresivnosti i forme kod ostalih igrača?

„Kažu da tako igram cijeli život, da sam pun energije iako ja to ne osjećam posebno jer znam da su ta dva sata utakmice ono što si trenirao cijelo vrijeme i cijeli tjedan se pripremao, tako da nastojim to pokazati. Bilo bi glupo da ne dajem svu energiju a toliko sam je potrošio na treninzima. A što se tiče mojih suigrača, sigurno da osjećam da me prate u agresivnosti jer košarka je prije svega momčadski sport a mi smo dobra klapa."

U posljednjih nekoliko kola sve je punija dvorana na Višnjiku. Koliko vam navijači pomažu na putu do uspjeha?

„Kad napraviš neki dobar potez, kad pobijediš - dobiješ nekakav adrenalin i naravno da nam je tada draže igrati doma, pogotovo kad je puna dvorana i kad se svi dignu na noge. To mi daje posebnu snagu."

Što po vašem mišljenju Zadar može postići ove sezone u ABA ligi i čime bi se vi zadovoljili?

„Iskreno, najvažnije je da smo sada na dobrom putu jer smo prije sezone najavljivali sredinu ljestvice, ali sigurno kako vrijeme odmiče i takmičenje ide dalje apetiti rastu a ja ću dati sve od sebe da skupimo što više pobjeda."

Sponzori