Zadrani dočekuju MZT 27.12.2014.

15. kolo

Košarkaši Zadra danas očekuju makedonski MZT koji je momčadi s Višnjika u prvom dijelu sezone zadao jedan od najtežih poraza. 

Prava prilika da se revanširaju i vrate na pozitivan niz smatra Ante Nazor - trener Zadra.

- Ispred nas je jedna jako teška utakmica, jer se naš suparnik diže i radi intervencije u svom "rosteru". Istina, imali su dosta turbulencija kroz sezonu, došao im je i treći trener, međutim, mi se moramo baviti sobom. Prije svega treba popraviti igru koja nije bila dobra nedavno u Laktašima. Moramo biti pravi, što znači kontrolirati utakmicu od početka jakim startom, obrambenom agresivnošću i dobrim skokom na obje strane terena, te pojačati trčanje prema naprijed, da se ukupno gledajući vratimo na stare staze, odnosno u pozitivan niz - rekao je u najavi susreta.

O novom igraču Borisu Baraću je rekao:

- Vidjet ćemo kako će se uklopiti u sistem rada i igre. Nadam se što prije.

Konkretnije informacije o Baraćevom kondicijskom stanju s obzirom da je iza njega teška ozljeda koljena dao je kondicijski trener momčadi Mario Mandir:

- Boris je s nama desetak dana, odradio je sedam, osam treninga i nakon njih se osjećao dobro. Nije se žalio na bol. Ne možemo reći da je u idealnom stanju, ali svakako je u zadovoljavajućem, čak i boljem od onog što smo očekivali. Nadamo se da će koljeno s kojim je imao problema biti u redu i da će se Boris brzo adaptirati.

- Došao sam u odličnu ekipu koja je bila u pobjedničkom nizu izuzev zadnje utakmice, ali uvjeren sam, iako nam dolazi težak protivnik što su međuostalim i pokazali svladavši Mega Leks u zadnjem kolu, da ćemo ih uz pomoć navijača pobijediti - rekao nam je najnovija akvizicija Kluba iz Jazina, Boris Barać.

TV prijenos: SK 3

Ante Nazor > SoundCloud

Mario Mandir > SoundCloud

Boris Barać > SoundCloud

Sponzori