Traži se peta pobjeda u nizu 23.12.2014.

Zadrani kod Igokee

Košarkaši Zadra nakon domaćeg susreta protiv Partizana, prvu od dvije gostujuće utakmice zaredom su uspješno okončali pobjedom u Valjevu protiv Metalca te time niz pobjeda povećali na četiri, što u Klubu s Višnjika nije viđeno dosta dugo. Na tome ne misle stati, a koliko im znače te pobjede i što očekuju od sutrašnje utakmice u Laktašima upitali smo pomoćnog trenera Franka Sterlu:

- Pred nama je jedna jako teška utakmica, jer IGOKEA je momčad koja posjeduje jako kvalitetan balans vanjske i unutarnje igre, napadaju obruč jako, prvenstveno kroz suradnju Jonesa i Bunića a isto tako mogu otvoriti vanjski šut kroz pick and pop igru Jorovića i Dragovića kao visokih igrača izrazito kvalitetnog šuta. To otvara široki spektar napadačkih opcija koje je izuzetno teško braniti ako im se dopusti. Prema tome naš je zadatak odigrati kao i svaku utakmicu dosad - agresivno i angažirano u obrani te strpljivo i pametno u napadu. Jedino tako možemo pobijediti. Osobno smatram da jedino sami možemo prekinuti ovaj niz pobjeda tako da se ne držimo principa koje smo postavili s prvim danom priprema. Naglasio bi i kontrolu skoka kao nešto što nam je zasigurno pred kraj utakmice donijelo pobjedu u Valjevu - zaključio je Sterle. (SoundCloud)

- Igokea je vrlo dobra momčad. Slabije su krenuli u prvenstvo, ali nema šanse da ih zbog toga podcijenimo. Mislim da ključ utakmice leži u našoj igri. Ako odigramo kako znamo i možemo a što smo dokazali u zadnja četiri kola, onda možemo pobijediti svakoga bilo gdje. Vjerujem da ćemo to pokazati i sutra u Laktašima - kazao je James Florence uoči dvoboja protiv kluba u čijem je dresu prvi put zaigrao u ABA ligi.

- Uvijek je lijepo vratiti se negdje gdje te već poznaju, ali za mene je ovo utakmica kao i svaka druga. Napravit ću sve za pobjedu moje momčadi - dodao je Florence.

TV prijenos: SK1

Naš je zadatak odigrati kao i svaku utakmicu dosad - agresivno i angažirano u obrani te strpljivo i pametno u napadu. - Franko Sterle

Uvijek je lijepo vratiti se negdje gdje te već poznaju, ali za mene je ovo utakmica kao i svaka druga. Napravit ću sve za pobjedu moje momčadi. - James Florence

 

Sponzori