Stiže Partizan 12.12.2014.

12. kolo ABA lige

Košarkaši Zadra u sljedećem kolu u Krešinom domu dočekuju Partizan. Ono što je za momčad najvažnije, nakon dvije uzastopne pobjede, u Zadru se sada priča samo o sljedećoj utakmici, velikom derbiju protiv Partizana i razmišlja o tome kako doći do treće u nizu.

- Drago mi je da se počelo više pričati o košarci, a ne o nekim drugim stvarima oko kluba. Naporno smo trenirali cijelo vrijeme i strpljivo čekali naš trenutak. Pobjede protiv Krke i Cedevite došle su kao nagrada za sav taj uloženi trud, ali sada se ne želimo na tome zaustaviti. Znamo da samo pobjedom možemo zadržati ovu pozitivu koja se stvorila i napravit ćemo sve da tako bude - kaže Ive Ivanov.

Kapetan Zadra ističe kako je momčad i pobjedu protiv Cedevite brzo pospremila u arhivu, baš kao što je to radila i nakon poraza.

- Naravno da smo dan nakon pobjede svi bili jako sretni i da još uvijek osjećamo zadovoljstvo, ali vrlo brzo smo misli usmjerili ka sljedećem protivniku i pripremi za njega. Pred nama je još jedna jako važna utakmica na domaćem terenu, protiv vrlo dobrog protivnika kao što je Partizan.

Beograđani drže peto mjesto s omjerom 6-5, s tim da su u prvih šest kola ostvarili samo dvije pobjede, u Szolnoku i kod kuće protiv Metalca. Otada im je forma u uzlaznoj putanji. U posljednjih pet kola izgubili su samo derbi od Crvene zvezde, a pobijedili MZT-a, Cibonu i Megu kod kuće, te Levskog u gostima.

- Očito je da igraju sve bolje, pogotovo otkako im je došao Saša Pavlović i vratio se Dragan Milosavljević. Imaju i jaku centarsku liniju sa Mačvanom, Gagićem i Milutinovom i definitivno je riječ o momčadi koja ima kvalitetu za najviše pozicije. Ipak, rezultati im nisu baš kao prijašnjih sezona, kada su dominirali ABA ligom i igrali značajnu ulogu u Euroligi. Njihov omjer u oba natjecanja ove sezone govori da su ranjivi i mi ćemo to pokušati iskoristiti. Neće nam biti lako, ali neće ni njima.

Na sutrašnjeg protivnika osvrnuo se i trener Zadra Ante Nazor. (LiveStream pressice)

- Dolazi ekipa koju jako respektiram, možda i najviše u ABA ligi upravo zbog tog košarkaškog aspekta i pobjedničkog duha po čemu su oni broj jedan u ligi i zato mi je izuzetno bitna ova utakmica da moji momci u svakom segmentu odgovore tom protivniku i da pokažemo veću želju, veću borbenost i da pred ovim ambijentom koji će stvoriti zadarska publika to pokažemo i koji će nam biti forte. U zadnjem kolu smo pokazali da na energetski jaku momčad možemo odgovoriti još jačom energijom. Bilo je tu još stvari koje moramo popraviti na tragu onoga što sam već kazao, da igramo sve bolje iz kola u kolo tako da smo i na tim dijelovima radili u ovo malo dana između dvije utakmice, i ja sam uvjeren da ćemo odigrati jednu dobru partiju - zaključio je trener Zadra.

"Znamo da samo pobjedom možemo zadržati ovu pozitivu koja se stvorila i napravit ćemo sve da tako bude" - kaže Ive Ivanov

 

 

Sponzori