Zadarsko slavlje u Domu sportova 09.12.2014.

11. kolo ABA lige

Košarkaši Zadra sinoć su u zagrebačkom Domu sportova upisali dva vrijedna boda pobijedivši Cedevitu s rezultatom 74-71.

Unatoč nepovoljnom rezultatu na poluvremenu 41-32, Zadrani su do kraja smogli snage za uzeti "skalp" jedinom hrvatskom euroligašu. Posebno su dojmljivo zadarski košarkaši odigrali posljednjih 15 minuta u koje je domaćin ušao s viškom od 13 koševa (53-40). Prvo su serijom 11-1 smanjili zaostatak na svega 54-51, no Cedevita je ipak uspjela iskontrolirati kraj treće dionice, te ju je privela kraju s prednošću 59-53.

Posljednja četvrtina pripala je pak u potpunosti Zadranima. Domagoj Bošnjak zabio je dvije trice, a Henrik Širko još jednu od table za 9-0 seriju Zadra kojom je stečena prednost 62-59. Domaćin se nakratko vratio u igru zakucavanjem Delaša, no Širko je pogodio još jednu tricu, a Florence polaganje i Zadar je imao velikih 67-61.

Ipak, Cedevita je pokazala svoju kvalitetu te je preko Bilana stigla do izjednačenja 67-67. Zadrani se pak nisu dali smesti, te su ekspresno stigli do novog vodstva 71-69 a prigodu za izjednačenje imao je nekadašnji igrač Zadra i specijalist za završnice Ante Delaš. Njegovo je pak polaganje iscurilo iz koša, što je Zadranima širom otvorilo vrata pobjede...

Ante Nazor, trener Zadra (SoundCloud i video pressice na KK Cedevita TV):

Teška utakmica vrhunskog intenziteta. Kroz prvu i drugu četvrtinu protivnik je preuzeo kontrolu, no mi smo u nastavku pokazali borbenost i htijenje, a potom i koncentraciju. Moram čestitati momcima jer ovo je plod teškog rada ali i jedan korak naprijed jer naš je cilj biti bolji iz kola u kolo i to smo pokazali sinoć. Imali smo neke egale koje smo gubili, a posebno mi je drago što smo u takvoj završnici ovaj put dobili jednu jaku ekipu. Ova pobjeda mora ohrabriti moje momke i dati im do znanja da vrijede puno više nego što oni možda misle.

Jasmin Repeša, trener Cedevite:

Ja bih čestitao Zadru na zasluženoj pobjedi. Pokazali su veliku želju i veću energiju nego mi. Mi kad ne dominiramo energetski, mislim da teško bilo koga možemo dobiti i to smo vidjeli puno puta ove godine.

KK Cedevita - KK Zadar 71-74 (20-16, 21-16, 18-21, 12-21)

KK Cedevita: Mazalin, Zubčić 7, Ramljak, Pilepić 15, Babić 5, Delaš A. 5, Žganec 6, Bilan 12, Delaš M. 16, Gordić 5, Arapović.

KK Zadar: Segarić, Ivanov 8, Kraljević 4, Šango 6, Sobin 5, Širko 13, Špaleta, Ramljak 11, Bošnjak 17, Florence 10.

Sponzori