Ante Nazor: Za pobjedu najbolja utakmica sezone 07.12.2014.

Zadar u gostima Cedeviti

Košarkaše Zadra nakon pobjede nad Krkom i prekida negativnog niza, u sklopu 11. kola čeka gostovanje kod euroligaške Cedevite. Zadrani su svjesni težine utakmice, ali računaju na umor poslije Cedevitinog gostovanja u Moskvi te će tu tražiti svoju šansu. Utakmicu je najavio trener Ante Nazor koji je prije utakmice s Krkom postao otac maloj curici pa je i raspoloženje na službenoj pressici bilo u lijepom i pozitivnom ozračju. Nadamo se da će se isto prenijeti na momčad u ponedjeljak u 18 sati uz prijenos na SK 1.

Ante Nazor (Linkovi na LiveStream video pressice te SoundCloud audio zapis):

- Moramo izići na parket kao i na svakoj drugoj utakmici, maksimalno pripremljeni, borbeni, koncentrirani i motivirani. Jer za pobjedu će nam trebati možda najbolja igra do sada ove sezone. Kako je znao kazati jedan veliki trenerski bard: "Moramo igrati bolje nego što možemo da pobijedimo ovu utakmicu." U tom smjeru ću i motivirati igrače.

O usporedbi s Cedevitom iz njegovog prvog mandata na kormilu Zadra kaže:

Sigurno da su napravili jedan kvalitativni pomak u odnosu na razdoblje prije dvije godine, kada smo ih učestalo pobjeđivali. Kompaktnija su momčad, bolje ukomponirana, bolje vođena. Imaju dugoročan plan pred sobom. Mnogo su bolje uigrani, što rezultati s početka sezone nisu nagovještavali, ali vidimo da ta momčad raste. Mlada su momčad, s jakom energijom, koja ima tendenciju razvoja kvalitete igre i zato ih zaista respektiram. Smatram da su, uz Crvenu zvezdu i Budućnost, među najboljim momčadima regionalne lige. Imaju dobre mlade igrače, uravnoteženu unutarnju i vanjsku liniju, veliku rotaciju i energiju i to je njihov forte, kojim melju protivnike. Ali ne smijemo imati respekta ni prema imenu i prezimenu ni prema rosteru ni prema rangu natjecanja koje igraju, nego bespoštednom borbom ući u utakmicu i tražiti našu šansu. Igrali su u Moskvi, tu je i određeni put i sigurno će to imati neki utjecaj na kvalitetu izvedbe.

"Moji momci moraju rasti iz utakmice u utakmicu. To je ono što smo napomenuli da je najvažnija stvar. I mislim da smo na dobrom tragu. I ovo gostovanje u Zagrebu bit će dobar pokazatelj koliko smo napredovali i gdje smo u ovom trenutku."

Sponzori