Pinu nagrada za životno djelo 29.11.2014.

"Franjo Bučar"

"Ponosim se što sam rođen u Zadru, što sam cijelu svoju karijeru proveo u jedinome i najdražemu klubu. Identificirao sam se s mojim rodnim gradom, sa svim njegovim ljepotama. Ponosan sam i sretan što sam mojim sugrađanima i svim Zadranima diljem svijeta pružio velike sportske radosti. Što sam pridonio njihovoj sreći, što su Zadar i Zadrani postali prepoznatljivi po još jednoj ljepoti koja se zove — košarka!"

Ovaj tjedan je bio poseban za, uz Krešu, najveću klupsku legendu čiji dres krasi svodove dvorane na Višnjiku - Giuseppea Pina Giergiu.

Naime, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, 25. studenoga 2014. godine, na prigodnoj svečanosti dodijeljena mu je državna nagrada za sport "Franjo Bučar" za životno djelo. Nagrada "Franjo Bučar" najviše je priznanje koje država dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta.

Osim toga Pino je dan prije proslavio i svoj 77. rođendan a o svojoj prvoj ljubavi kaže:

"Iz košarke ću otići kad umrem. Dotad će ona biti u meni, a ja uz nju. Gotovo svakodnevno sam na parketu barem dva sata i ne namjeravam tu naviku mijenjati."

Galerija: Pino

Sponzori