Zadar traži prekid negativnog niza protiv Krke 28.11.2014.

10. kolo

U sklopu 10. kola Zadrane u subotu čeka susret s momčadi iz gornjeg dijela ljestvice, protiv koje će tražiti izlazak iz negativnog niza od 6 poraza. Zadar dočekuje Krku bez Lovre Bašića, koji je zaradio istegnuće kolateralnog ligamenta koljena na zadnjoj utakmici u Mađarskoj, a možda i bez Ive Ivanova zbog problema s leđima. U klubu vlada opća mobilizacija i sve osim pobjede ne dolazi u obzir. Toga je svjestan i trener Ante Nazor (link na LiveStream pressicu):

"U ovom trenutku nam je najpotrebnija pobjeda, tu nema nikakve dileme. Riječ je o iskusnoj momčadi. Uz Armsteada, koji najviše utječe na njihovu dobru igru i pobjede u dosadašnjem dijelu sezone, istaknuo bi Mirka Mulalića, spot šutera koji može biti izuzetno opasan ako uđe u seriju. Osim toga, jača strana im je kontrola reketa, skoka i ubacivanje u rupu Wangamea. To je osovina njihove igre. Lošiji rezultati u posljednje vrijeme ističu jedan bitan čimbenik, a to je neigranje iskusnog Jasmina Hukića, koji im je jako važan igrač u otvaranju reketa. Moramo biti oprezni i defanzivno izuzetno jaki, te razvijati trčanje prema naprijed, jer to sigurno ne odgovara protivniku koji će tražiti igru pet na pet. Moramo biti pravi i zadržati napadački tonus iz prethodne utakmice, kada je bio jako kvalitetan. To je garancija da se dobije ova utakmica, što nam je trenutačno najvažnije."

U najavi (link na LiveStream pressicu) dvoboja Domagoj Bošnjak kaže:

- Krka je jako iskusna momčad, predvođena s jednim od najboljih playmakera ABA lige Armsteadom. Ali ako uspijemo izvršiti sve zadatke koje je trener postavio pred nas i ako ostavimo srce na terenu, vjerujem da možemo pobijediti. Ovim putem želim pozvati sve navijače da nas dođu podržati i da zajedno prekinemo ovaj crni niz.

Ulaznice u prodaji na dan utakmice od 10 pa sve do početka susreta u 17 sati. (Blagajna ŠC Višnjik)

Prijenos: DOMA TV

SoundCloud (audio cijele pressice)

Sponzori