Zadar u Mađarskoj 21.11.2014.

9. kolo ABA lige

Košarkaši Zadra danas su otputovali u Mađarsku gdje ih sutra od 17 sati čeka susret s momčadi iz sredine ljestvice - Szolnokom, koja je u zadnjem kolu iznenađujuće uzela bodove u Srijemskoj Mitrovici pobjedivši favoriziranu Mega Vizuru, dok Zadrani dolaze nakon neugodnog domaćeg poraza od podgoričke Budućnosti.

Trener Ante Nazor:

- Pripremali smo se za ovu utakmicu kao i za svaku drugu, s maksimalno ozbiljnim pristupom. Ovaj tjedan smo dobro radili, iako nismo dogovorili nijednu pripremnu utakmicu zbog puta u Mađarsku. Očekujem iskorak u odnosu na posljednju utakmicu i da se kvaliteta igre produži u smislu koncentracije i borbenosti. Bez kalkulacija ulazimo u svaki susret pa tako i u ovaj.

O sutrašnjem protivniku kaže:

- Imaju zanimljivu vanjsku liniju. Tu je playmaker Jones, zatim Vojdvoda, te Sinovec. Mogu se prilagođavati na različite stilove košarke. Primjerice, imaju jako pokretne četvorke. S tri četvorke imaju jako dobru obrambenu i napadačku formaciju, što smo vidjeli na posljednjoj utakmici u ABA ligi, kada su pobijedili Mega Vizuru u gostima. Tada su Milošević i Brkić kombinirano igrali na tim pozicijama, zajedno sa vrlo dobrim Lorantom. Tako su im stvorili strašne probleme i baš mi se minijatura Brkića, koja je slomila Mega Vizuru, posebno dojmila. Dobro su popunjeni i na unutarnjim i na vanjskim pozicijama, a najzanimljivija mi je ta polivalentnost četvorki, s kojima mogu jednako napasti i unutarnje i vanjske pozicije. Imaju iskustvo u Baderu pod košem, čvrstinu u Kelleru, koji je odličan skakač. Jako su dobro posložena momčad, jer igraju na dva fronta. U Eurokupu osciliraju, dok u ABA ligi nisu dokazali da im je domaći teren neosvojiv. Partizan ih je pobijedio, a kasnije i Zvezda vrlo uvjerljivo. Doduše, to su jake momčadi, ali s jednom čvrstinom može se napasti tog protivnika.

Utakmicu je najavio i centar Zadra, Filip Kraljević:

Szolnoki je momčad dobro posložena na svim pozicijama koja igra dobro, iako mislim da imaju oscilacija u igri i mi to trebamo iskoristiti. A da bismo to napravili trebamo ih prije svega nadskakati, smanjiti broj izgubljenih lopti i poboljšati trčanje u oba smjera. Ako to uspijemo, mislim da pobjeda ne bi trebala izostati. Također, to je momčad koja nema posebno istaknutog individualca. Svi daju više-manje podjednak obol i na svakoga igrača treba obratiti jednaku pozornost.

TV prijenos: SK 3 od 17 sati.

Sponzori